V Praze to páchne močí. Primátor Hudeček z TOP 09 zjednává nápravu

17.09.2013 11:12

Praha chce zatočit s močením na veřejnosti. Informuje o tom server Novinky.cz, kterému záměr potvrdil primátor Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09). Strážníci ale mluví o tom, že zákon dovoluje dětem do 15 let vykonat potřebu téměř kdekoli a zároveň prý pamatuje i na případ krajní nouze.

V Praze to páchne močí. Primátor Hudeček z TOP 09 zjednává nápravu
Foto: hns
Popisek: Bezdomovec, ilustrační foto

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptáme se mezi 16.- 22. zářím

19%
20%
5%
5%
1%
hlasovalo: 176660 lidí

Magistrát hl. m. Prahy bude tedy razantněji postupovat proti těm, kteří znečišťují Prahu svou močí. Pražské strážníky magistrát požádal, aby vypracovali seznam lokalit, kde je největší problém se znečištěním prostranství lidskou močí, a návrh opatření, jak tato přestupková jednání represivně postihnout.

„Nápad vzešel jednoduše z toho, že mi vadí, že ve městě domy páchnou močí. Nicméně bylo to zadáno, abychom znali způsob, pokud nějaký existuje, co se s tím dá konkrétně dělat. Zajímáme se o tento problém, ale nyní je ještě brzy na to, abych dokázal říci, jak přesně budeme postupovat,“ sdělil Právu primátor Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09).

Strážníci jsou podle Novinek.cz ve svízelné situaci, protože by prý potřebovali ve svých okrscích nahlásit všechny ulice. Problém je prý i s rozeznáváním lidské a zvířecí moči.

Jaké kroky magistrát zvolí, zatím není známo

Zatím se zdá, že řešením by mohla být až tisícikorunová pokuta a speciální čištění inkriminovaných míst v Praze. Když prý strážník někoho přistihne při močení na veřejném prostranství, jedná se o přestupek, za který může uložit i tisíc korun pokutu. „Ale jinak moc nástrojů, jak to úplně vymýtit, nemáme,“ řekl Právu náměstek ředitele Městské policie hl. m. Prahy Ludvík Klema a zmínil situace, kdy vykonání potřeby na veřejnosti nejde postihovat.

„Zákon v tomto pamatoval na děti do 15 let, které mohou vykonat svou potřebu beztrestně prakticky kdekoli. A pak také, ocitne-li se člověk ve stavu krajní nouze. Tedy že by to například jinak pustil do kalhot. Za to také nemůže být postižen. Nicméně to je na objektivním posouzení strážníků,“ vysvětlil Klema.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…