V Přerově se stále řeší případ korupce. Žalobkyně je proti

02.09.2013 22:31

V Přerově se stále řeší případ, do kterého je zapleten primátor města Jiří Lajtoch. Podle jedné strany mělo jít o korupci a obcházení zákona o veřejných zakázkách. Druhá strana to však i nadále odmítá.

V Přerově se stále řeší případ korupce. Žalobkyně je proti
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Olomoucká státní zástupkyně Marie Kodytková už třikrát zastavila trestní stíhání přerovského primátora Jiřího Lajtocha a jeho pěti kolegů. „Já nemám naprosto žádné pochybnosti,“ zopakovala v pořadu Reportéři ČT. Podle ní totiž v tomto případu nejde hovořit o žádné trestné činnosti.

Nejvyšší státní zastupitelství má však jiný názor, proto případ také stále vrací na stůl. Podle Jaroslava Ibeheje z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality totiž existují důkazy, které jim nedovolují postupovat jinak.

Jak totiž ČT upozorňuje, existuje spojení mezi radními města a společností Přerovská stavební. Ta na dvou stavbách měla vícepráce, na něž však nebylo vypsáno výběrové řízení. Zástupci města se to pak údajně snažili zakrýt.

„Máme za to, že skutečně docházelo k obcházení a překračování zákona o zadávání veřejných zakázek,“ míní Roman Hájek z Nejvyššího státního zastupitelství. Uvědomuje si však, jak takové „přetahování“ může působit na veřejnost. „Já si myslím, že to může vyvolávat pochybnosti o kvalitě postupu orgánů činných v trestním řízení,“ dodal v pořadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…