V Rakousku dopadli dva cizince, kteří znásilnili mladou dívku. A toto pak prohlásil šéf policie o Afgháncích

30.06.2017 15:48

Policie v rakouském Linzi včera zatkla dva muže, kteří byli obviněni ze znásilnění osmnáctileté dívky v centru města. Oba násilníci mají migrantské kořeny.

V Rakousku dopadli dva cizince, kteří znásilnili mladou dívku. A toto pak prohlásil šéf policie o Afgháncích
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Policie po pachatelích pátrala několik týdnů. Na včerejší společné tiskové konferenci mohli okresní šéf policie Andreas Pilsl a šéf městské policie v Linzi Karl Pogutter oznámit, že jsou pachatelé konečně za mřížemi.

Sedmnáctiletého žadatele o azyl z Afghánistánu a o deset let staršího rakouského občana s tureckými kořeny usvědčily kamerové záznamy a také DNA, kterou zanechali na místě činu. Osmnáctiletou dívku 9. června letošního roku zatáhli do suterénu v azylovém centru a tam ji i přes její úpěnlivé prosby nelítostně znásilnili. „Tento případ vzbudil v Horních Rakousích značné znepokojení,“ připustil dle serveru Nachrichten na tiskové konferenci okresní policejní šéf Andreas Pilsl.

Šéf policie v Linzi Karl Pogutter následně dodal, že policie již měla s oběma pachateli „tu čest“. „Oba již byli odsouzeni za drogové delikty. Mladší z násilníků přišel do Rakouska loni jako nezletilý bez doprovodu dospělého a požádal zde o azyl. Zatím není jasné, jak se seznámil s o deset let starším Trukem s rakouským pasem. Policie po posouzení videozáznamů z bezpečnostní kamery a DNA testů nicméně nemá nejmenší pochyby, že zatkla skutečné pachatele.

Afghánec i Turek byli zatčeni včera v sedm hodin přímo ve svých domovech. Policie zatím nenašla žádné důkazy o spojení pachatelů s azylovým centrem, kde ke znásilnění došlo. „Myslíme si, že si vybrali suterén budovy proto, že k otevření místnosti nepotřebovali klíče. Zatím si ale zcela nejsme jisti, jestli byl právě toto ten hlavní důvod,“ připustili vyšetřovatelé, kteří také vysvětlili, proč informace drželi od začátku mimo pozornost veřejnosti. „Nechtěli jsme jen ohrozit probíhající vyšetřování.“

Nebylo to zdaleka poprvé, kdy byl do znásilnění v Rakousku zapleten žadatel o azyl právě z Afghánistánu. „Pokud je možné hovořit o nějaké etnické skupině, ze které vzešlo nejvíce podezřelých, jsou to právě Afghánci,“ sdělil šéf okresní policie. „Většina Afghánců jsou mladí muži, kteří znají pouze válku a neumí se chovat k ženám. Dvě třetiny z nich se dokonce nenaučily číst ani psát,“ píše server Nachrichten.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…