V Rakousku vznikla petice na Putinovu podporu

20.09.2014 20:57

Petice na podporu ruského prezidenta Vladimira Putina vznikla v Rakousku. Dosud ji podepsalo více než 39 tisíc lidí z celého světa. V úvodu se petice Putinovi omlouvá za chování západních vlád v čele s USA, které podle autorů petice chtějí vyprovokovat válku s Ruskem.

V Rakousku vznikla petice na Putinovu podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimir Putin alegoricky s protiletadlovým systémem

Ruský prezident podle petice dokázal tváří v tvář „nekonečnému proudu lží a provokací“ uchránit Rusko před vtažením do jaderné války.

Popis událostí kolem války na Ukrajině prý západní média pokroutila tak, že Putin je vykreslen jako agresor, i když skutečnost je prý jiná. Zločinů proti občanům Novoruska, jak Rusko označuje oblasti separatistických oblastí v okolí Luhanska a Doněcka, se prý dopustily neonacistické gangy, které dostávají politickou a finanční podporu od západních vlád.

V Česku vytvořili naopak protiputinovskou petici Michael Kocáb, novinář Jan Urban a exministr životního prostředí Martin Bursík. V petici odmítají problematizování protiruských sankcí a distancují se od slov prezidenta Miloše Zemana, který zpochybnil přítomnost ruských vojenských sil na Ukrajině slovy: „Beru vážně prohlášení ministra zahraničí Sergeje Lavrova, že tam žádní ruští vojáci nejsou.” Tuto protiputinovskou petici dosud podepsalo na devět stovek lidí.

  • Petici najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…