V Rize budou jednat ministři zahraničí severských zemí a zemí visegrádské čtyřky

21.04.2016 6:54

Ministři zahraničí visegrádské skupiny (V4) a severských a baltských zemí dnes na společném jednání v Rize projednají otázky energetické bezpečnosti, současnou situaci Evropské unie nebo možnosti posilování bezpečnosti. Českou republiku bude mezi šéfy diplomacií dvanácti evropských zemí zastupovat Lubomír Zaorálek.

V Rize budou jednat ministři zahraničí severských zemí a zemí visegrádské čtyřky
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Lubomír Zaorálek (ČSSD) v Partii TV Prima

Zaorálek jako ministr země předsedající visegrádské skupině - tedy společné organizaci Česka, Polska, Slovenska a Maďarska - bude hovořit také o projektu Východního partnerství, který je jednou z priorit českého předsednictví V4. Spolupráce se zeměmi východní Evropy je společným zájmem obou regionálních uskupení.

Kromě toho se na dvoudenním zasedání v lotyšském hlavním městě bude jednat také o dalších aktuálních politických otázkách. Z evropských témat půjde zřejmě zejména o problematiku migrace a s ní spojené bezpečnostní hrozby.

Schůzka zemí ministrů zahraničí visegrádské skupiny a jejich protějšků z Dánska, Finska, Norska, Islandu, Švédska, Estonska, Litvy a Lotyšska se letos koná již počtvrté. Naposledy se Pobaltí se střední a severní Evropou takto sešly loni v březnu na Slovensku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…