V Rusku na několik hodin zadrželi zpravodaje České televize

06.12.2013 20:05

Ruská policie dnes na několik hodin zadržela zpravodaje České televize v Rusku Miroslava Karase spolu s jeho kameramanem v Krasnodarském kraji na jihu země při natáčení reportáže k olympiádě v Soči. Ruské rozhlasové stanici Echo Moskvy to řekl Andrzej Zaucha, korespondent polské televize TVN.

V Rusku na několik hodin zadrželi zpravodaje České televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Jak uvedl Zaucha, dvojici zadrželi údajně kvůli nedovolenému překročení hranic. Podle české ambasády v Moskvě se věc již vyřešila a oba novináři byli propuštěni. Mluvčí České televize Alžběta Plívová ČTK sdělila, že policie muže zadržovala asi čtyři hodiny.

Podle Zauchy se čeští novináři žádného přestupku ani trestného činu nedopustili. Místní policisté prý jen chtěli ukázat svým velitelům, jak svědomitě plní své úkoly v souvislosti s olympiádou v Soči, která se uskuteční příští rok.

"Členové stálého zpravodajského týmu v Rusku byli zadrženi při natáčení reportáže o okolnostech pořádání olympiády v Soči," uvedla mluvčí České televize. Štáb se podle ní pohyboval v místech, kde předtím působili i jiní zahraniční reportéři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…