V SPD to vře. Objednávka? Bakala, „sluníčkářská" ČSSD a další prý mohou za hrozivé číslo

22.02.2019 19:39

Poslanci z SPD reagovali na volební model CVVM, který této straně predikuje 4,5 % hlasů. Předseda Tomio Okamura a místopředseda Radim Fiala na svých facebookových profilech varují, že jsou tyto preference značně podhodnocené a že existuje přímá vazba CVVM na Bakalova média i na „sluníčkářskou“ ČSSD a jejich předsedu Hamáčka ze „Sobotkovy líhně“.

V SPD to vře. Objednávka? Bakala, „sluníčkářská" ČSSD a další prý mohou za hrozivé číslo
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Co provést s bojovníky Islámského státu, kteří se chtějí vrátit do Evropy?

16%
81%
hlasovalo: 15836 lidí
„Agentura CVVM je typickou ukázkou toho, jak jsou průzkumy stranických preferencí zmanipulované. Tato agentura, která permanentně ve spolupráci s vybranými médii obelhává lidi, dávala Okamurovu hnutí v průzkumu týden před volbami v říjnu 2013 1,5 procenta, zatímco skutečný volební výsledek hnutí byl 6,88 procenta! A dnes zase CVVM tvrdí, že SPD má preference 4,5 procenta. To je samozřejmě nesmysl. Podle lednového průzkumu agentury MEDIAN má SPD 8 %, podle STEMu 7,7 procenta a podle SANEPu má SPD 6,8 procenta. Agentura CVVM nás dlouhodobě podsekává a chce nás poškodit. CVVM například přiřkla sociálním demokratům 11 procent. Vážně někdo věří, že tato zkrachovalá strana podporující masovou imigraci a islamizaci České republiky má takovouto podporu?“ stěžuje si předseda SPD Tomio Okamura ve své postu na Facebooku na nový, nepříliš příznivý volební model CVVM.

„Podívejme se na zoubek tomu, proč agentura CVVM nesnáší SPD. Vedoucí CVVM je totiž Paulína Tabery, která je manželkou Erika Taberyho. Ten je v současnosti šéfredaktorem Bakalova a dříve Schwarzenbergova Respektu. Navíc je známé, že Bakalova média na nás dlouhodobě útočí a současně fandí TOP 09. Není divu, když SPD jasně upozorňuje na Bakalovu lumpárnu s OKD i na další věci. Přímá vazba je i na sluníčkářskou ČSSD. Předseda Hamáček je ze Sobotkovy líhně, který je zase velkým kámošem Radka Pokorného, který pomohl Bakalovi s ‚vytěžením‘ OKD,“ analyzuje dále Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Takže jen toto něco vypovídá o důvěryhodnosti CVVM… Seknou se klidně více než o pět procent. Buď jsou uplacení, schválně lžou, nebo jsou prostě neprofesionální. Tak jako tak je to špatně. A ruka ruku myje. Tyto vazby je dobré si uvědomit, když sledujeme, jaké ‚nezávislé‘ průzkumy vznikají v CVVM… Sice se zaštiťují pravdou a láskou, ale jejich výsledkem je jen lež a nenávist...“ dodává.

A v komentáři mu přitakává i jeho spolustraník, poslanec Radovan Vích: „Renomovaná agentura CVVM, která pracuje pro ČSSD a průzkum týden před jejich sjezdem, kde jim dávají 10 procent? Dlouho jsem se tak nezasmál. Zapomněli prohodit čísla mezi ČSSD a SPD. Pak by to asi odpovídalo realitě. OKD, dluh Altnerovi, Poche, Petříček, Maláčová a další eurohujeři a jejich melody boys jsou již před jejich sjezdem mimo Sněmovnu...“

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Kromě Vícha v komentáři souhlasí i uživatel Jiri Chromak: „Když CVVM napíše u SPD 4,5 %, tak ve skutečnosti je to 15 %. CVVM stejně jako tisk a média slouží k manipulaci s občany ČR. Věřit CVVM to je jako věřit ČT. Teda vůbec.“

Lars Kubricht zase sarkasticky poznamenal, že preference SPD jsou možná CVVM dokonce nadhodnocené: „To je fakt. Dle jiných agentur máte totiž méně než 5 %.“

A stejný příspěvek jako Okamura sdílel i místopředseda SPD Radim Fiala. A doplnil jej i o fotografii podnikatele Zdeňka Bakaly.

A Frantisek Stibor mu pod příspěvek a fotku Bakaly napsal nepříliš potěšující vzkaz: „Na celu se oba vejdete.“

Dle průzkumu CVVM by vedoucí stranou zůstalo ANO, to by v únoru získalo 30,5 procenta hlasů, což je ovšem o půl procentního bodu méně než v lednu. Piráti a občanští demokraté by měli shodně 14,5 procenta hlasů a ČSSD oslabila na 11 procent, čímž se vrátila přibližně na úroveň srovnatelnou s posledními šetřeními loňského roku. KDU-ČSL zůstala stejně jako v lednu na pěti procentech, TOP 09 na třech procentech. Starostové si polepšili o jeden procentní bod na 4,5 procenta. U lidovců, Starostů ani SPD (4,5 %) by nebylo podle CVVM jisté, zda by se jejich zástupci do Sněmovny dostali, či nedostali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…