Ve SPOZ jsem "na hostování", říká fotbalista Nezmar

07.10.2013 17:48

Ve SPOZ je spíše na hostování, jasně se staví proti kouření a rád by změnil českou politiku. Řeč je o fotbalistovi Janu Nezmarovi, jenž stojí jako nestraník v čele kandidátky SPOZ v Libereckém kraji. Nelíbí se mu korupční jednání, a to ani v politice, ani ve sportu, ale na poplach bije i při pohledu na zhoršující se kondici naší mládeže. Mládeži chybí vzory. Sám žádné nevidí ani v politice. Došlo také na prezidenta Zemana a kouření.

Ve SPOZ jsem "na hostování", říká fotbalista Nezmar
Foto: Slovan Liberec
Popisek: Jan Nezmar

Fotbalista Jan Nezmar vede v Libereckém kraji kandidátku SPOZ a Český rozhlas s ním jako s lídrem absolvoval jeden den. Celou akci pak uzavřelo pondělních Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu, kde Nezmar popisoval, jak si představuje svou příští politickou dráhu. Dosud působí také v pozici FC Slovan Liberec.

Exemplární tresty pro korupčníky

„Během dne jsem se setkal se sto padesáti až dvě stě lidmi a řeč byla především o politických tématech. Pro mě je to zajímavá zkušenost,“ poznamenal v úvodu pořadu Nezmar s tím, že rozhodnutí o vstupu do politiky nebylo jednoduché, ale hlavním důvodem ke konečnému rozhodnutí byla jeho nespokojenost se stávající situací. "A já bych to chtěl změnit." Se SPOZ si prý programově velmi rozumí, líbí se mu např. prvky přímé demokracie.

Sám se cítí být ve SPOZ spíše „na hostování“, řečeno sportovní terminologií. Vystupuje totiž jako nestraník v čele kandidátky. Nějakou pozici by rád nadále zastával i ve Slovanu. „V určité pozici bych ve Slovanu zůstat měl, ale ne tak, jak je tomu dnes, protože jsem tam trávíval 12 až 16 hodin denně. Roli konzultanta si ale představit umím,“ prohlásil Nezmar.

Ve vysílání jednoznačně odmítl, že by byl ke kandidatuře za SPOZ kýmkoliv dotlačen. V tomto duchu se totiž vyjádřil předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, když ve vyjádření pro Lidové noviny poznamenal, že byl k tomu přiměn tlakem ze strany majitele Slovanu. „Já si pana Schwarzenberga vážím, ... ale pokud něco takového řekl, aniž by k tomu měl pádné důkazy, tak nevím. Musím to jednoznačně odmítnout."

Následně došlo na téma korupce, která trápí jak politiku, tak fotbal. "Korupce se objevuje bohužel v celé společnosti a já si myslím, že velký díl na tom nesou politici. Ale věřím, že je tu konečně chuť to změnit," poznamenal Nezmar. Pokud se nějaké obvinění z korupce prokáže fotbalistům, měli by se podle hosta dočkat exemplárního potrestání.

Kouření nebudu podporovat, ale Zemana si vážím

Posteskl si nad tím, že dnešní mládež je poněkud fyzicky zanedbaná. „Měly by tu být podmínky pro to, aby děti více sportovaly v zájmových kroužcích, a tím se zlepší i zdraví lidí. ... My se dneska potýkáme s tím, že mezi dětmi mnohdy nemáme koho vybrat pro hru na hřiště," uvedl Nezmar s tím, že ještě před pár lety si mohli vybírat třeba z osmdesáti dětí, které byly přiměřeně tělesně zdatné. Dnes prý dětem chybí i sportovní vzory. Ty podle jeho názoru ostatně chybí i v politice.

Řeč se stočila i na prezidenta Zemana, který ve svém nedávném vystoupení varoval politiky EU, že příliš tvrdá regulace tabákového průmyslu povede k přesunu příslušných firem mimo hranice EU a řada lidí přijde o práci.

„Kouření škodí zdraví, takže by se nemělo nijak podporovat. ... Přiznám se, že jsem cigarety nikdy nekouřil, takže to nebudu podporovat,“ poznamenal Nezmar. Na druhé straně o prezidentovi řekl, že ho oceňuje jako silnou osobnost.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…