V Saúdské Arábii chtějí zakázat šachy. Odebírají prý čas na modlení

22.01.2016 10:47

Šachy by měly být zakázány, protože jejich hraní je ztrátou času. To ve své pravidelné televizní show prohlásila nejvyšší náboženská autorita fundamentalistické Saúdské Arábie, velký muftí Abdulazíz bin Abduláh. Informovala o tom webová stránka časopisu Reflex.

V Saúdské Arábii chtějí zakázat šachy. Odebírají prý čas na modlení
Foto: pixabay.com
Popisek: Saúdská Arábie

Abdulazíz bin Abdulláh označil v televizní show šachy za „haram“, tedy zakázané. Web middleeasteye.net citoval Abdulláhova slova: „Šachová hra je ztráta času a slouží jen k nadměrným výdajům. To způsobuje nepřátelství a nenávist mezi lidmi.“ Také tvrdil, že při šachách jde o sázky.

Celý text je ZDE

Některá média sice tvrdila, že „Saúdská Arábie zakázala šachy“. To prý ale není pravda. I když je velký muftí ve své zemi obrovskou autoritou, jeho rozhodnutí a projevy nemají sílu zákona, o těch rozhoduje jen vláda.


 

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …