V Senátu bude ještě dnes kondolenční kniha ke Kuberově úmrtí

23.01.2020 6:09

Lidé mohou ještě dnes ve Valdštejnském paláci v Praze vyjádřit zápisem do kondolenční knihy soustrast s úmrtím předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS). Kniha byla vystavena v sídle horní parlamentní komory od pondělí, kdy Kubera náhle zemřel. Bylo mu 72 let.

V Senátu bude ještě dnes kondolenční kniha ke Kuberově úmrtí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Kubera

Veřejnost se bude moci s dlouholetým senátorem a primátorem Teplic rozloučit v jeho městě v pondělí 3. února. Na stejný den je naplánováno také pietní shromáždění v pražském Rudolfinu. Pohřeb se odehraje v rodinném kruhu.

První místopředseda Senátu Jiří Růžička (za STAN) jako úřadující šéf horní komory navrhl premiérovi Andreji Babišovi (ANO), aby vláda na první únorové pondělí vyhlásila státní smutek. Kabinet má o tom rozhodnout zkraje příštího týdne.

Kubera byl senátorem dvě desetiletí. Ve vedení horní komory působil od roku 2016 nejprve jako místopředseda, od konce roku 2018 jako předseda. Bezmála čtvrt století stál v čele Teplic. Stal se výraznou a svéráznou osobností české politické scény, mimo jiné svými originálními názory, humorem, kuřáckou vášní či kontroverzními výroky na adresu feministických a ekologických aktivistů.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…