V Sýrii zahynul místní zaměstnanec Člověka v tísni

26.12.2016 22:13

Nedaleko syrského Aleppa zahynul v sobotu syrský zaměstnanec české humanitární organizace Člověk v tísni. Celkem tak jde od roku 2012 v Sýrii o pátou oběť z řad této společnosti, oznámil dnes ČvT v tiskovém prohlášení. Zprávu převzala ČTK.

V Sýrii zahynul místní zaměstnanec Člověka v tísni
Foto: clovekvtisni.cz
Popisek: Člověk v tísni - logo

Syrský zaměstnanec Hasan Saíd Sún zahynul s manželkou, dětmi a dalšími členy rodiny při leteckém bombardování, které zasáhlo i jeho domov. Sún pracoval jako oblastní koordinátor kanceláře Člověka v tísni v těžce zkoušeném Aleppu.

„Útoky na civilní obyvatele se bohužel staly součástí této války a v posledních měsících se jen stupňují,“ řekl koordinátor pomoci v Sýrii Tomáš Kocián z Člověka v tísni.

Člověk v tísni působí v Sýrii od roku 2012 a od té doby již doručil přímou pomoc více než dvěma milionům Syřanů. Pomoc poskytuje díky podpoře české veřejnosti, která přispěla do sbírky SOS Sýrie nebo prostřednictvím Klubu přátel Člověka v tísni. Organizace nyní poskytuje potraviny, vodu či deky rodinám, které byly nuceny Aleppo opustit.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …