V USA je prý snaha o válku s Ruskem. Tajemník z Reaganovy vlády promluvil

20.04.2014 9:45

Ve Spojených státech není naprosto žádná demokracie. Volební hlasování jen maskuje vládu hrstky mocných zájmových skupin. Myslí si to Paul Craig Roberts, novinář Wall Street Journal a bývalý asistent tajemníka ministerstva financí v Reaganově administrativě. Jeho článek, ve kterém mluví i o hrozbě světové války kvůli Ukrajině, zveřejnil server prvnízprávy.cz.

V USA je prý snaha o válku s Ruskem. Tajemník z Reaganovy vlády promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí proběhl protest Za vaši i naši svobodu-Ne ruské okupaci Ukrajiny

Nejvyšší soud v USA vydal dvě rozhodnutí, v nichž tvrdí, že kupování americké vlády soukromými zájmovými skupinami je pouhým uplatněním svobody projevu. Mocné korporace díky tomu mohou dosazovat vlády, které budou sloužit jejich zájmům.

Americká média lžou ve prospěch vlády

Demokracie a svoboda si podle Robertse vyžadují nezávislá a agresivní média, stejně jako soudnictví a kongres. Spojené státy ale údajně nemají ani jedno z toho.

„Americká média neustále lžou ve prospěch vlády. Reuters nadále uvádí, podvodně, že Rusko napadlo a anektovalo Krym. Washington Post přišel s evidentně podvodnou historkou, danou do novin Obamovým režimem, že masivní protesty na bývalých ruských územích Ukrajiny jsou „najatý dav“ popíchnutý ruskou vládou,“ vyčítá americký novinář.

Rusky mluvící oblasti na Ukrajině absolutně odmítají USA

Americký ministr zahraničí je hluchý vůči svému ruskému protějšku a nadále Rusko vyzývá ke stažení svých lidí z jihovýchodu.

Podle Robertse Washington špatně vyhodnotil svou schopnost zmocnit se Ukrajiny. Rusky mluvící oblasti USA absolutně odmítají. Místní policie i bezpečnostní síly přešly na stranu protestujících. Režim prezidenta Baracka Obamy ale prý lže, že protesty nejsou upřímné a že jsou pouhým divadlem ruského prezidenta Vladimíra Putina.

Rusko už nemůže akceptovat násilí proti ruské populaci. Washington chce rozpoutat válku

Ruská vláda se prý neustále snaží konflikt i nepokoje, za nimiž stojí Washington, ukončit, aniž by musela znovu absorbovat bývalá ruská území.

„Nechápe snad Washington, že ruská vláda již nemůže akceptovat násilí proti ruské populaci na Ukrajině, stejně jako nemohla akceptovat násilí proti Rusům v Jižní Osetii?“ ptá se Roberts, který se obává rozpoutání světové války.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…