V USA postřelili republikánského kongresmana, který má blízko k Trumpovi

14.06.2017 18:39

Server deníku Washington Post informuje o tom, že byl postřelen člen Sněmovny reprezentantů, republikán Steve Scalise. V tuto chvíli se zdá, že ho postřelil šestašedesátiletý James T. Hodgkinson z Illinois. Zatím však není jisté, proč Hodgkinson začal střílet.

V USA postřelili republikánského kongresmana, který má blízko k Trumpovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Podle 45. prezidenta USA Donalda Trumpa střelec zemřel díky zásahu policistů. Postřelený republikán byl vážně zraněn, ale nyní je po operaci ve stabilizovaném stavu v nemocnici. Scalise sedí ve Sněmovně reprezentantů od roku 2008. Trump prý považuje postřeleného politika za svého přítele, modlí se za něj a všechny Američany vyzval, aby mysleli na zraněné, ale také na své blízké.

Kromě kongresmana byli zraněni minimálně další čtyři lidé, mimo jiné i dva zasahující policisté. Strážci zákona jsou prý mimo ohrožení života.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Ke střelbě došlo v Alexandrijském parku, kde veřejní zaměstnanci amerického zákonodárného sboru spolu s kongresmany trénovali baseball. Chystali se na charitativní utkání mezi republikány a demokraty ve čtvrtek večer.

Střelbu vyšetřuje FBI. Hodgkinson měl použít poloautomatickou zbraň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…