V USA prý mají ústavní krizi. Demokraté tvrdí, že ji způsobil Trump

10.05.2017 16:53

45. prezident USA Donald Trump odvolal dosavadního šéfa FBI Jamese Comeyho. Ten prý své odvolání napřed považoval za špatný vtip. Trump si ovšem na svém rozhodnutí trvá a vzkazuje veřejnosti, že mu jednou za vyhazov Comeyho lidé poděkují.

V USA prý mají ústavní krizi. Demokraté tvrdí, že ji způsobil Trump
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Donald Trump se rozhodl odvolat ředitele FBI Jamese Comeyho. Šéf Bílého domu za to čelí tvrdé kritice. Především politici demokratické strany tvrdí, že se Trump tímto krokem snaží zastřít své možné vazby na Rusko.

„To, co tu teď máme, je skutečně hrozivá ústavní krize, která je smrtelně vážná,“ řekl americké televizi CNN senátor Richard Blumenthal. Zprávu převzala také agentura Reuters. Někteří demokratičtí politici srovnávají Trumpovo počínání s aférou Watergate Richarda Nixona.

Celý článek naleznete zde.

Trump si však trvá na tom, že odvolání Jamese Comeyho bylo na místě a veřejnost mu za ně prý jednoho dne poděkuje. „Comey ztratil důvěru téměř všech lidí ve Washingtonu – republikánů i demokratů. Až se situace uklidní, tak mi poděkujete,“ vyjádřil svůj názor na sociální síti Twitter Trump.

Demokratům obratem připomněl, že Comeyho kritizovali za jeho vyjádření okolo e-mailů Demokratické strany a samotné Hillary Clintonové, jenže teď se ti samí demokraté tváří strašlivě smutně, když byl Comey vyhozen.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…