V USA se rýsuje Trumpův protivník. Peníze se jen valí. Od bohatých?

07.03.2020 6:50

Potom, co Joe Biden, kandidát demokratů na prezidenta ovládl v takzvaném super úterku primárky, mu měly začít plynout tolik potřebné finanční zdroje. Informoval o tom Časopisargument.cz. V posledních 72 hodinách bylo pro Joea Bidena mnohem lehčí získat zdroje, než tomu bylo v uplynulých 72 dnech,“ uvedl podporovatel Bidena.

V USA se rýsuje Trumpův protivník. Peníze se jen valí. Od bohatých?
Foto: Repro Wikipedia
Popisek: Joe Biden - kandidát na prezidenta USA za Demokraty

Server Časopisargument.cz přišel s článkem o finančních dárcích okolo prezidentského kandidáta demokratů Joea Bidena. Během takzvaného volebního super úterý vybírali voliči demokratů ve 14 amerických státech v primárkách svého kandidáta, který se v podzimních volbách postaví proti současné republikánské hlavě státu Donaldu Trumpovi.

Celý článek ZDE

Anketa

Pro koho byste hlasovali, kdybyste byli Američané?

hlasovalo: 7558 lidí

Zvrat volební super úterý přineslo ve spojení s Joem Bidenem, který se dostal do čela demokratických kandidátů poté, co zvítězil v devíti státech. Bývalý viceprezident Joe Biden získal například Texas či Virginii. Naopak jeho silně levicově orientovaný protikandidát Bernie Sanders podle očekávání uspěl v Kalifornii. Hluboko pod touto dvojicí kandidátů stále ještě ční Elizabeth Warrenová.

Bidenovi měly chybět v jeho kampani finanční zdroje. Jen horko těžko měl dle Argumentu ufinancovat televizní reklamy před úterními primárkami. „Po super úterku, ve kterém skóroval v 10 ze 14 států, se ovšem k Bidenovi začali přesouvat vlivní dárci. Výsledky posledních primárek v úterý udělaly z demokratické nominace zápas dvou kandidátů – Bidena a senátora Bernie Sanderse,“ myslí si redaktoři.

Agentura Associated Press si měla dle Argumentu všimnout přílivu finančních prostředků dalších demokratických dárců k Bidenovi. Toho prý začali podporovat i ti, kteří doposud váhali nebo podporovali jiné demokratické kandidáty, například Peta Buttigiega. Biden dosud právě neměl silné postavení v oblasti finančních darů, kdy mu spíše peníze měly chybět.

Jeden z Bidenových podporovatelů, který působí na Wall Street, Alan Patricof náhlou změnu popsal takto: „V posledních 72 hodinách bylo pro Joea Bidena mnohem lehčí získat zdroje, než tomu bylo v uplynulých 72 dnech.“

Anketa

Je Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

77%
19%
hlasovalo: 19416 lidí

Peníze nyní údajně budou plynout od těch, kteří mají obavy z extrémně levicového směru, který Sanders zastupuje. Ti se totiž mají obávat toho, že jeho rétorika by přispěla k znovuzvolení Donalda Trumpa. Bývalý tajemník Hillary Clintonové Tod Nides situaci okomentoval slovy, že volby nejsou jenom o penězích a organizacích, ale o autenticitě.

Kromě pozitiv mají mít finanční zdroje i negativní stránky. Protikandidát Bidena Bernie Sanders poukázal na to, že Biden má být kandidát establishmentu, který si má chodit pro peníze k bohatým. „Přesně tato Sandersova rétorika podle článku odrazuje bohaté dárce Demokratické strany,“ uvedl server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…