V Uherském Brodě pohřbívají první z obětí střelby v restauraci

02.03.2015 15:30

Příbuzní se dnes v Uherském Brodě naposledy loučí se ženou, která je jednou z osmi obětí střelby v restauraci Družba. Třiačtyřicetiletou servírku přišla vyprovodit na poslední cestu i řada obyvatel Uherského Brodu včetně vedení radnice. Pohřby dalších, tentokráte již výhradně mužských obětí, jsou plánovány v dalších dnech.

V Uherském Brodě pohřbívají první z obětí střelby v restauraci
Foto: ČT24
Popisek: Uherský Brod

Třiašedesátiletý vrah zastřelil minulé úterý v restauraci lidi ve věku 27 až 66 let a poté i sebe. K obětem neměl žádný bližší vztah. Jedna žena byla při střelbě zraněna. Jeden z hostů přežil masakr schovaný na toaletách restaurace.

Druhým východem uniklo z restaurace osm lidí včetně provozovatele podniku. Podle médií další tři lidé utekli předním východem. Policisté znají výsledky pitev, takže všech osm obětí střelby i střelec již mohou být pohřbeni.

Rodina útočníka vyjádřila soustrast pozůstalým obětí a uvedla, že se už léta se střelcem nestýkala. Střelba vyvolala diskusi o změnách v udělování zbrojních průkazů. Útočník střílel z legálně držených zbraní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…