V Ústí nad Labem pochodují levicoví a pravicoví radikálové i Romové

01.05.2014 17:30

V Ústí nad Labem se dnes kolem 15:30 dalo na pochod asi tři sta antifašistů a místních Romů. Neohlášený průvod zamířil k Mírovému náměstí, kde se shromáždili na avizované akci příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). Dnešní shromáždění strana svolala pod heslem Budoucnost má česká koruna, ne euro. Policie vyzývá pochodující anarchisty i Romy k rozchodu.

V Ústí nad Labem pochodují levicoví a pravicoví radikálové i Romové
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Dopoledne do Ústí nad Labem dorazili pravicoví i levicoví radikálové. Policie na všech přístupových cestách kontrolovala vozy. Policejní mluvčí Jana Matonohová ČTK v poledne řekla, že zabavili jeden řetěz, na další zbraně nenarazili. Po poledni zadrželi dva levicové radikály, kteří napadli členy policejního antikonfliktního týmu, řekla ČTK policejní mluvčí Šárka Poláčková. Skupinka zhruba deseti anarchistů podle ní v centru města vyprovokovala střet s pořádkovou policií.

DSSS avizovala i účast zástupců německé krajně pravicové strany NPD

Do Ústí přijela zhruba stovka anarchistů. Je mezi nimi přibližně čtyřicet antifašistů z Německa. Do města přijeli šesti dodávkami, které, stejně jako ostatní vozy na příjezdových trasách, zkontrolovaly policejní hlídky. Do akce byl zapojen i speciálně vycvičený pes, drogy v autech neobjevil. Vlakem z Ostravy krátce po 11:00 přijely zhruba dvě desítky příznivců DSSS. Policisté na ně čekali na nádraží, kde ověřovali jejich totožnost.

DSSS avizovala i účast zástupců německé krajně pravicové strany NPD. I kvůli tomu ve městě pomáhá asi deset policistů z Drážďan. Do Ústí nad Labem podle informací ČTK přijeli i radikálové z Polska. Bezpečnostní opatření fungují ve městě od rána. V pohotovosti je na 700 příslušníků pořádkových jednotek Ústeckého a Libereckého kraje a z Prahy. Připraveny jsou i antikonfliktní týmy, psovodi a dopravní policisté.

Neziskové organizace připravily program pro obyvatele sociálně vyloučených lokalit

Akce pravicových i levicových extremistů přímo ve městě sleduje monitorovací tým Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě.

Neziskové organizace připravily program pro obyvatele sociálně vyloučených lokalit. Do těch by se radikálové neměli dostat. Všechny přístupové trasy do největšího ústeckého ghetta Předlic si v předstihu zabraly občanské iniciativy.

Pochod DSSS a jejích příznivců na několik hodin částečně ochromí i městskou hromadnou dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…