V arabské čtvrti napadli hasiče, rozzuřený dav místních pak vtrhl do modlitebny a spálil Korány. Naše děsivá budoucnost, varuje novinář JXD

28.12.2015 15:20

Násilí na Korsice je podle komentátora Jiřího X. Doležala obrázkem blízké budoucnosti. Píše to alespoň na serveru Reflex.cz.

V arabské čtvrti napadli hasiče, rozzuřený dav místních pak vtrhl do modlitebny a spálil Korány. Naše děsivá budoucnost, varuje novinář JXD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

„Útok místních obyvatel na přistěhovalce a mešitu, ke kterému došlo v noci z pátku na sobotu ve Francii, je děsivým, ale bohužel pravděpodobným obrazem blízké budoucnosti celé západní Evropy i jejích blízkých sousedů – včetně nás,“ poznamenává Doležal a seznamuje čtenáře s případem. Ve čtvrtek totiž zaútočili mladíci z rodin muslimských přistěhovalců na hasiče, kteří přijeli do arabské čtvrti hasit požár. 

„Bylo to vyvrcholení dlouhé řady dejme tomu sociálně-kulturních inkompatibilit s majoritním životním stylem, které existence arabské čtvrti přinášela. Méně korektně řečeno – no-go zóna ukázala, co to vlastně sociologicky je. Ostrov kmenových pravidel mimo jurisdikci oficiální justice, nepřátelský okolnímu světu. Tedy naší společnosti,“ píše k tomu Doležal. A v pátek to pokračovalo – místní se sešli před prefekturou, aby demonstrovali proti konání arabských mladíků.

„Po demonstraci ovšem dav vyrazil do arabské čtvrti, přidalo se k němu až šest set lidí, a vykřikoval ‚Arabové pryč!‘ a ‚My jsme tady doma!‘. Pochod nakonec vtrhl do islámské modlitebny a demonstranti se pokoušeli pálit nalezené výtisky Koránu,“ poznamenává Doležal s tím, že se stalo přesně to, co se dá předpokládat po celé západní Evropě – problémy jiných civilizačních standardů budou majoritu v okolí více a více štvát. 

  • Původní text ZDE

„Oficiální politika bude před problémem zavírat oči odleva doprava. Politická reprezentace zastánců lidsky přijatelných omezení imigrace do Evropy bude umlčena jako fašistická. Náladu lidí – na imigranty čím dál naštvanějších – budou masivně získávat extremisté, skuteční fašisté navrhující nelidská řešení imigrace. Stará pravice a levice se spojí – jako ve Francii – k tomu, aby extremisté nezískali oficiální moc, ale klíč k problému imigrace, který lidi oprávněně děsí, nenabídne. A lidi se tak naštvou, že začnou zapalovat a rabovat muslimské domy jako v Ajacciu. Ta vize je děsivá – ale obávám se, že je více než realistická,“ uzavírá komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…