V den pohřbu Stanislava Grosse o zesnulém publikují česká média tyto informace

22.04.2015 8:12

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř lhal, když tvrdil, že v roce 2002 sponzoroval sociální demokraty. Směnka na 60 milionů korun, kterou měl podepsat tehdejší ministr vnitra Stanislav Gross, byla falzum vyrobené v Česku. V den pohřbu Stanislava Grosse o tom informoval server Neovlivní.cz. Bulvární deník Blesk zase informuje o posledních dnech expremiérova života.

V den pohřbu Stanislava Grosse o zesnulém publikují česká média tyto informace
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ex-premiér Stanislav Gross

Radovan Krejčíř před deseti lety v rozhovoru pro MF Dnes prohlásil, že v roce 2002 půjčil sociální demokracii 60 milionů korun na volební kampaň. Peníze podle jeho slov předával jeho obchodní partner Jakub Konečný přímo tehdejšímu místopředsedovi ČSSD Stanislavu Grossovi. "Když se podepisovala směnka, byl jsem ve vedlejší místnosti," řekl Krejčíř v rozhovoru.

Tehdejší vedení ČSSD podnikatelovo nařčení odmítlo a tvrdilo, že se Krejčíř mstí za to, že mu česká policie překazila jeho zločinné plány.  

Tajná akce, kterou následně spustila česká rozvědka, dává dle serveru Neovlivní.cz za pravdu sociálním demokratům. Díky monitorování počítače a odposlouchávaným telefonům prý vyplulo na povrch, že směnka, která měla doložit Krejčířovo prohlášení, že sponzoroval sociální demokracii, ve skutečnosti nikdy neexistovala.

Špioni měli dle serveru zjistit, že podnikatel si ze Seychel, kde tehdy pobýval, objednal v Česku výrobu falza. Policie dle serveru dokonce zachytila fax s grafickou podobou dlužního úpisu a osobními údaji Stanislava Grosse. A aby nebylo pochyb, Krejčíř údajně opakovaně po telefonu nevybíravě popoháněl své spolupracovníky v Česku, aby s výrobou falza urychleně pokročili.

Celý článek ZDE

Blesk: ,,Šárka zaslouží absolutorium"

Bulvární deník Blesk v den pohřbu informuje o tom, že v posledních dnech expremiér Gross nebyl schopen sám jíst a manželka Šárka ho tedy musela krmit výživovou sondou. „Za poslední měsíce by Šárka zasloužila absolutorium. Standa si už nic nemohl podat, vše dělala za něj. Vstávala v noci, aby mu dala napít. Krmila ho výživovou sondou. Z běžných věcí už nezvládal nic," sdělil Blesku údajný přítel rodiny, který si nepřál být jmenován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…