V hlavní roli peníze. První průzkum ve Velké Británii po vraždě Jo Coxové

19.06.2016 17:50

Zastánci setrvání Velké Británie v Evropské unii vedou o tři procentní body. To ukazuje první průzkum veřejného mínění, který byl proveden po čtvrteční vraždě labouristické poslankyně Jo Coxové. Ta se snažila o to, aby Británie v Unii zůstala. Informuje o tom zpravodajský web České televize.

V hlavní roli peníze. První průzkum ve Velké Británii po vraždě Jo Coxové
Foto: archiv tan
Popisek: Brexit

Nejnovější průzkum provedla pro nedělník Mail on Sunday agentura Survation. Setrvání Velké Británie v Unii by podle něj podpořilo 45 procent respondentů, pro vystoupení je 42 procent dotázaných. Zajímavé je, že v posledních týdnech naopak stoupal počet odpůrců členství v Unii, předposlední průzkum stejné agentury ukázal přesně opačné výsledky: 45 procent respondentů pro vystoupení z Unie, 42 procent pro setrvání. Podle agentury však na výsledky nemá vliv vražda Coxové, ale obavy o ekonomické dopady brexitu. 

Původní text ZDE.

Premiér David Cameron dnes nazval referendum životní volbou pro Brity. Poté již prý nebude možné změnit názor, uvedl v nedělníku The Sunday Telegraph. Cameron zároveň hovořil o Jo Coxové, která dle něj představovala to nejlepší z Británie – tedy slušnost a milosrdenství.

Opačný názor než Cameron má ministr spravedlnosti v jeho vládě Michael Gove. Ten odmítá, že by brexit mohl způsobit recesi. Vyzývá občany, aby hlasovali pro naději, neboť Británie bude dle jeho názoru mimo Evropskou unii prosperovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…