V hnutí ANO zuří boj o Prahu. Kasl je prý agentem TOP 09

31.05.2014 10:51

Jan Kasl měl stanout v čele kandidátky hnutí ANO v podzimních komunálních volbách. Opakovaně dal však najevo, že to zatím není jisté. Je totiž nespokojen s poměry v pražské organizaci ANO. V budoucnu by ji proto sám chtěl řídit. Současná předsedkyně Radmila Kleslová má ale podporu řadových členů. O válce zuřící uvnitř pražské organizace ANO informuje deník Právo.

V hnutí ANO zuří boj o Prahu. Kasl je prý agentem TOP 09
Foto: jankasl.cz
Popisek: Exprimátor Jan Kasl

„Tahám za kratší konec provazu,“ myslí si Kasl. „Ale pokud mám kandidovat na primátora, musím mít vliv na kandidátku. Jsem schopný ji dodat kvalitní,“ řekl Kasl. Kleslová podle jeho názoru nezvládá přípravu na volby. Kasl se dokonce cítí být „okopáván“ a vádí mu, že s tím nemůže nic dělat. ANO prý jen ztrácí čas, nepřipravuje se na volby tak, jak by se slušelo.

Tajný agent TOP 09

Pravdou ale je, že Kleslová má podporu řady členů pražské organizace ANO. Považují ji za ženu na svém místě. „Já se zastávám paní doktorky. Je to podle mého soudu bezvadná žena. Nemám proti ní nic. Nevím, jaký má pan Kasl důvod, nevím, co ho vede k takovým řečem,“ řekl Právu předseda oblastní organizace ANO na Praze 10 Jaroslav Štěpánek. Jiní pod rouškou anonymity dokonce tvrdí, že Kasl je tajným agentem TOP 09 a po volbách s touto stranou plánuje koalici.

Možný příští primátor k tomu poznamenává, že ANO zřejmě bude potřebovat koaličního partnera, pokud v komunálních volbách nezíská nadpoloviční většinu hlasů. A TOP 09 považuje za přijatelného koaličního partnera. „Pan Hudeček dělá občas vylomeniny, chová se možná občas frackovitě, ale po mém odchodu je to první primátor, co chce v Praze něco dělat. A to oceňuji,“ dodal. Obratem ale odmítá, že by byl nějakým „tajným agentem". Koalici by si totiž uměl představit i s ČSSD a ODS, pokud představí nové tváře.

Otázku komunálních voleb na svém víkendovém jednání řeší i hnutí ANO, Kasl se ho však neúčastní, neboť není členem strany, alespoň zatím. Kleslovou boj o pražskou organizaci ANO mrzí. Kasla vybídla k tomu, aby přestal posílat vzkazy přes média a začal spolupracovat se členy pražské organizace ANO.

A pokud by ji chtěl nahradit ve vedení, musí projít standardními demokratickými mechanismy, na kterých podle Kleslové hnutí ANO stojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…