V horku se mu vypařil mozek! Jiří Ovčáček tvrdě účtuje s Jiřím Pehe za to, co napsal o Zemanovi

19.08.2017 8:58

Komentář politického analytika a spisovatele Jiřího Pehe ke zdravotnímu stavu prezidenta Miloše Zemana rozčílil hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka.

V horku se mu vypařil mozek! Jiří Ovčáček tvrdě účtuje s Jiřím Pehe za to, co napsal o Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

„Manželka prezidenta Miloše Zemana, která zároveň vede jeho volební tým, oznámila na tiskové konferenci, že se na podporu Zemanovy kandidatury už podařilo nashromáždit 59 263 podpisů. Sám Zeman ale nebyl přítomen a nevyjádřil se bezprostředně ani prostřednictvím médií, což rozvířilo dohady o jeho zdravotním stavu,“ zkonstatoval ve svém komentáři na serveru Novinky.cz Pehe. 

Následně spekuloval o tom, že hradní mluvčí Jiří Ovčáček vydal v minulých dnech zprávu o prezidentově velmi dobrém zdravotním stavu, ale absence Zemana ve veřejném prostoru je zvláštním politickým úkazem.

„Nebylo by tak přiměřenější odpovědí na spekulace o Zemanově stavu, kdyby se prezident jednoduše ukázal na veřejnosti? Je samozřejmě možné, že rozhodl-li se k týdennímu odpočinku v Lánech, jak tvrdí Ovčáček, nechce prostě být rušen. Těžší je už pochopit, proč si jeho volební tým zároveň naplánoval důležité oznámení týkající se jeho znovuzvolení právě na dobu, kdy prezident, ač prý zcela zdráv, v ústraní odpočívá,“ zmínil Pehe s tím, že je tu přítomna jistá pachuť. 

  • Původní text ZDE

„Opravdu Zemanovi záleží na voličích tak málo, že po nedávném prohlášení, že nebude vést žádnou kampaň (včetně účasti v předvolebních televizních debatách s protikandidáty), si nenajde čas – třeba jen krátce, aby ocenil práci svého volebního týmu a poděkoval voličům, kteří mu dali v potřebném množství svoje podpisy a posvětili tak jeho kandidaturu?“ rýpnul si Pehe. 

Závěrem pak zkonstatoval, že jde o zvláštní konstrast s tím, že budou následovat další prezidentské cesty do krajů a setkávání s občany, a to přesto, že se prezident kvůli svým cestám dostal do křížku s nově vzniklým úřadem dohlížejícím na řádné financování volebních kampaní. 

„Uvidíme, zda se tato kampaň-nekampaň osvědčí. Mezi vlažnějšími příznivci Zemana, kteří by mu při jeho plném nasazení nakonec asi dali hlas, může být nemálo těch, kterým prezidentovo současné chování může připadat přezíravé vůči veřejnosti anebo zastírající před veřejností důležité informace týkající se jeho zdravotního stavu,“ uzavřel Pehe. 

A co na to tedy říká Jiří Ovčáček? „Globální oteplování má fatální dopady. Podle dobře informovaných zdrojů se Pehe v horku vypařil mozek,“ napsal na svém twitterovém účtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…