V hradecké SPOZ dál běží spor o vyloučení šesti lidí ze strany

11.10.2013 12:26

V královéhradecké Straně práv občanů - zemanovci (SPOZ) dál běží pře o vyloučení senátora Vladimíra Drymla a dalších pěti lidí ze strany. Krajská kontrolní komise údajně ve čtvrtek označila zářijová rozhodnutí krajského výboru o vyloučení šesti členů a zrušení trutnovské organizace za neplatná, řekl dnes ČTK vyloučený člen František Vaněk. Podle krajského předsedy SPOZ Miroslava Matějky se však dosud žádné jednání kontrolní komise k této věci nekonalo.

V hradecké SPOZ dál běží spor o vyloučení šesti lidí ze strany
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Podle Vaňka o neplatnosti vyloučení ve čtvrtek ve Smiřicích rozhodli dva členové z tříčlenné kontrolní komise. Předseda komise se podle něj jednání nezúčastnil. "Matějka pak jednomu členovi komise sdělil, že jednání je neplatné a že bude nové jednání," řekl Vaněk. Podle Matějky rozhodnutí o vyloučení šesti členů nadále platí. "Nemám informaci, že by k této věci proběhlo jednání kontrolní komise. Pan Vaněk je vyloučený člen, na jeho vyjádření nebudu reagovat," řekl Matějka. "Dodnes nám neřekli, za co nás vyloučili. Hon na čarodějnice pokračuje. Deptají nás, vyhrožují. Takhle se nechovala ani KSČ," uvedl Vaněk.

S vyloučením se nehodlá smířit ani Dryml, který je nyní na zahraniční cestě. Minulý týden po poradě s právníky Dryml označil vyloučení za neplatné. Tvrdí, že on i další vyloučení členové SPOZ měli odlišný názor na volební strategii, čímž prý ale žádnou směrnici strany neporušili.

Matějka již dříve uvedl, že Drymla výbor vyloučil kvůli chování na krajské konferenci 15. září, kdy senátor údajně slovně i fyzicky napadal její účastníky a organizátory. Například Matějku Dryml v potyčce chytil za kravatu. Další vyloučení členové se podle Matějky nechali Drymlem "strhnout k destrukci".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…