V jednom šiku budeme bojovat za přímou demokracii, jásal Okamura

26.10.2013 16:56

Senátor Tomio Okamura, lídr hnutí Úsvit přímé demokracie, zahájil své televizní vystoupení poděkováním. „Důvěru nezklameme, budeme bojovat za změnu ČR směrem k přímé demokracii,“ slíbil. „V rámci možností jsme dosáhli maxima,“ zhodnotil prozatímní výsledky hnutí.

V jednom šiku budeme bojovat za přímou demokracii, jásal Okamura
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura na mítinku v Bystřici pod Hostýnem

„Náš program je sociálně citlivý, tak v těch menších městech nemáme tak dobré výsledky,“ uvedl s výhledem na další vývoj výsledků, kterých zbývalo v té chvíli sečíst zhruba deset procent, a to především ve velkých městech. I sedm procent je podle něj skvělý výsledek. Jeho hnutí prý díky výsledkům bude moci začít budovat odkaz Masaryka - středoevropské Švýcarsko.

Do sněmovny by v Plzeňském kraji mohl projít i Vít Bárta, předseda donedávna sněmovních Věcí veřejných. „Je typickou obětí politické a ekonomické mafie v ČR. V okamžiku, kdy šlápl na předražené zakázky, tak jej vyhodili ze sedla,“ hájil svého kandidáta. Bártovi prý dal šanci se obhájit a je to podle Okamury velice pracovitý člověk.

„Budeme kompaktní, budeme silní, a budeme v jednom šiku bojovat za přímou demokracii,“ ujistil Okamura se svými poslaneckými kandidáty za zády.

„Podpoříme jakoukoliv koalici, která nám umožní prohlasovat obecný zákon o referendu bez výjimek,“ ujistil. „Nevstoupíme do žádné vlády, ale takovou vládu podpoříme. Je jedno, kdo to bude, protože díky tomu budou vládnout občané,“ upřesnil Okamura posléze.

„Odmítáme politikaření, hádání a přetahování. Chceme, aby Česká republika šla dopředu. Proto se budeme snažit vyjednávat se všemi stranami,“ ujistil šéf ANO. „Občané si přejí, abych nepracoval sám v Senátu, ale v Poslanecké sněmovně ve vícero lidech,“ zakončil Okamura své televizní vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…