V kauze Michalákových jde o prachy, píše doktor Macek. A pokud jde o vládu dobroserů...

30.01.2015 13:13

Bývalý politik ODS Miroslav Macek si dnes ve svých pravidelných glosách na webu viditelny-macek.cz vzal na paškál kauzu českých dětí z Norska nebo nařízení ohledně pití alkoholu pro osoby mladší osmnácti let v barech a restauracích. Zatímco v prvním případě jde podle jeho názoru zkrátka o peníze, ve druhém se projevuje diktatura šiřitelů povinného dobra.

V kauze Michalákových jde o prachy, píše doktor Macek. A pokud jde o vládu dobroserů...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Kauza bratrů Michalákových odebraných české matce norskými úřady stále hýbe českou veřejností a chladným nenechává ani glosátora Macka.

"Čím více informací o norském systému odebírání dětí státem člověk má, tím více a více je přesvědčen, že za vším jsou - jak jinak - prachy. Stovky soukromých firem si z toho v Norsku udělaly dojnou krávu a mají jeden jediný zájem: udržet ten lukrativní kšeft v chodu," píše doktor Macek, který odkazuje např. na vyjádření europoslance Petra Macha (Svobodní), který to vidí hodně podobně.

V klidu Macka nenechává ani záměr ministerstva zdravotnictví pokutovat provozovny prodávající alkoholické nápoje, pakliže nezajistí, aby v jejich prostoru nepopíjeli alkohol osoby mladší osmnácti let. Háček je v tom, že by do těchto prostor nesměly neplnoleté osoby přijít podnapilé ani odjinud. A to je pro provozovatele restaurací, barů, ale také prodejen potravin, problém, neboť by museli nechat "dýchnout do balónku" všechny neplnoleté návštěvníky a hned u vstupu podnapilé vyhodit.

"Nemohu se zbavit silného dojmu, že jsme diktaturu proletariátu vyměnili za diktaturu dobroserů. A další povinnost rodičů, starat se řádně o nezletilé děti, převezmou na svá bedra byrokraté," konstatuje Macek.

  • Celá glosa Miroslava Macka ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…