V kauze Ratha přehraje soud další odposlechy z kanceláře Pancové

05.12.2013 8:40

V kauze exposlance Davida Ratha (dříve ČSSD), obžalovaného s dalšími deseti lidmi z korupce, přehraje dnes soud další sérii policejních odposlechů. Záznamy jsou z kanceláře další obžalované v případu, Kateřiny Pancové, která šéfovala kladenské nemocnici. Státní zastupitelství označuje mnohahodinové nahrávky jako hlavní důkaz.

V kauze Ratha přehraje soud další odposlechy z kanceláře Pancové
Foto: repro ČT, tan
Popisek: David Rath na svobodě

Soudce Krajského soudu v Praze Robert Pacovský začal přehrávat odposlechy v úterý, když pokračoval v hlavním líčení po měsíční pauze. Kauza se projednává od počátku srpna.

Obžalovaní, státní zástupce, advokáti a veřejnost zatím slyšeli přes 30 nahrávek trvajících od několik vteřin po desítky minut. Obžalovaní si opakovaně stěžují na špatnou kvalitu záznamu a nesrozumitelnost, přičemž policejní přepisy odposlechů jsou podle nich zkreslené. Žalobce Petr Jirát je ale přesvědčený, že v odposleších jsou usvědčující důkazy.

Jirát viní skupinu 11 lidí z upravování stavebních a zdravotnických zakázek ve Středočeském kraji. Tendry podle něj vyhrávaly předem domluvené firmy, což prý provázela korupce. Rathovi hrozí nejvyšší trest - až 12 let vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…