V knihovně v Ostravě vznikla pobočka Amerického centra

21.09.2019 8:40

V městské Ústřední knihovně v Ostravě vznikla pobočka Amerického centra (American Corner Ostrava). Lidé se zájmem o Spojené státy americké se tam budou moci dozvědět o studiu nebo výměnných pobytech v USA, americké kultuře, politice či historii, ale také si mohou procvičit angličtinu s rodilým mluvčím. ČTK to dnes po slavnostním otevření pobočky sdělilo americké velvyslanectví.

V knihovně v Ostravě vznikla pobočka Amerického centra
Foto: Repro Youtube
Popisek: Velvyslanec USA v Praze Stephen King

„Jsem velmi rád, že v Ostravě otevíráme toto centrum. Je to jen začátek dlouhodobé spolupráce s knihovnou, městem a krajem," uvedl americký velvyslanec Stephen King. V centru bude téměř každý den nějaký program - mimo jiné promítání filmů, klub čtenářů, konverzační klub v angličtině nebo přednášky amerických odborníků.

Vstup do ostravské pobočky Amerického centra je volný, otevřené bude v pondělí, čtvrtek a pátek od 12:00 do 18:00, v úterý od 09:00 do 15:00 a v sobotu od 09:00 do 12:00. Americké centrum sídlící v Praze už má v Česku pobočky v Plzni a Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …