V lednu jako o prázdninách. Intervaly autobusů a tramvají se v Praze prodlouží

03.01.2014 14:47

Cestující pražské hromadné dopravy si v lednu na mnohé spoje počkají delší dobu. Tramvaje a autobusy pražské MHD totiž budou mít až do konce ledna delší intervaly. Metro a vlaky budou jezdit beze změn. Změny začnou platit 6. ledna a skončí 31. ledna.

V lednu jako o prázdninách. Intervaly autobusů a tramvají se v Praze prodlouží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj - ilustrační foto

ČTK to zjistila na internetových stránkách organizace Ropid, která sestavuje jízdní řády. "Vzhledem k obecně nižší poptávce po cestování bude provoz pražské integrované dopravy mírně upraven," zdůvodnil Ropid změny. Bez omezení bude v lednu fungovat pouze metro a železnice.

Tramvaje čeká prodloužení intervalu denních linek v pracovní dny odpoledne z osmi na deset minut, u páteřních linek 3, 9, 17 a 22 se prodlouží ze čtyř na pět minut. Interval linek 14 a 24 se o víkendu prodlouží ze 7,5 na 15 minut přes den a z deseti na 20 minut ráno, večer a v neděli dopoledne. Na lince číslo 1 se bude jezdit o víkendech pouze s jedním vozem.

V případě autobusů bude v odpolední špičce u zhruba poloviny ze všech linek platit interval prázdninových jízdních řádů - mezi nimi jsou například i takzvané metrobusy, tedy linky 125, 170 nebo 200. Linky 107 a 143 budou mít omezen provoz v pracovní dny i ráno a dopoledne. Na lince 193 budou ve špičkách zrušeny posilové spoje v trase Chodov - Volha. Bez omezení zůstanou příměstské linky řady 300 a 400.

reklama

autor: nem

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…