V nechvalně proslulé přistěhovalecké čtvrti Berlína bylo opět horko. Nedávno tam skopli ženu ze schodů, nyní došlo k dalšímu brutálnímu útoku

27.12.2016 7:59

Před několika dny Berlíňany otřáslo video, na kterém bulharský migrant brutálně skopl nic netušící ženu dolů ze schodů. Nyní se podobná pochybná parta postarala o ještě horší záležitost. V metru zapálili bezdomovce a jen díky všímavosti ostatních cestujících neskončilo vše tragicky.

V nechvalně proslulé přistěhovalecké čtvrti Berlína bylo opět horko. Nedávno tam skopli ženu ze schodů, nyní došlo k dalšímu brutálnímu útoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavná Brandenburgská brána

Sedmatřicetiletý berlínský bezdomovec spal ve stanici metra Schönleinstraße, kde se ukrýval před zimním počasím. Kdyby však tušil, co jej ve stanici metra linky trasy 8 potká, patrně by radši riskoval umrznutí pod širým nebem. Časně ráno o Štědrém dnu jej našli členové přistěhovaleckého gangu a bez milosti jej zapálili. Nebohého muže zachránil od bolestivé smrti jen rychlý zásah ostatních cestujících a naštěstí tak nedošlo ani k jeho zranění.

Sedmičlenná skupina mladíků po svém činu spěšně nastoupila do vagonu metra, kde je ovšem zaznamenala bezpečnostní kamera. Z jejich vzezření je patrné, že s největší pravděpodobností nepůjde o rodilé Němce, ale o přistěhovalce či potomky přistěhovalců. Vyšetřovatelé po vyhodnocení všech dostupných indicií předpokládají, že pachateli bezprecedentního útoku na spícího bezdomovce jsou právě oni.

Stanice metra Schönleinstraße se nachází na pomezí přistěhovaleckých čtvrtí Kreuzberg a Neukölln, kde tvoří cizí státní příslušníci bezmála padesát procent zdejší populace. Shodou okolností se právě ve čtvrti Neukölln udál před nedávnem jiný brutální útok. Jak informovala redakce serveru ParlamentníLIsty.cz zkraje tohoto měsíce, zdejší příslušník místního přistěhovaleckého gangu brutálně skopl ze schodů metra mladou ženu.

Vážně vypadající incident se naštěstí obešel bez vážného zranění a mladá žena měla nakonec „jen“ zlomenou končetinu. Po zveřejnění záběrů z bezpečnostních kamer se nakonec podařilo policii pachatele vypátrat. Šlo o bulharský gang, jehož členové ve své rodně zemi porušili zákon mnohokrát. Hlavnímu pachateli nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí několika let. Konečný verdikt soudu bude záležet na tom, jak bude soudce celou záležitost posuzovat.

Po zveřejnění obou případů se příliš nelze divit tomu, že Němci věří v úspěšnou integraci přistěhovalců čím dál tím méně. V letošním roce jejích víru v multikulturalismus nahlodalo několik teroristických útoků a především desítky případů sexuálního obtěžování a znásilnění, kterých se dopustili především nově příchozí migranti. Dle výsledků průzkumu veřejného mínění společnosti Ipsos věří v úspěšnou integraci cizinců jen 15% Němců.

Z porovnání s obdobnou studií publikovanou přesně před rokem vyplývá, že v integraci nyní věří ještě o šest procent lidí méně. „Lidé jsou rozčarování a to napříč všemi společenskými skupinami,“ cituje německý deník futurologa Horst W. Opaschowskiho. Asi 40% Němců se dále domnívá, že i v příštím roce bude v zemi narůstat xenofobie. Nepříliš povzbudivé výsledky hlásí také studie hamburské nadace BAT. Jen 16% oslovených respondentů uvedlo, že integrace přistěhovalců v příštím roce proběhne úspěšněji.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…