V obvodu Zlín začnou dnes odpoledne doplňovací senátní volby

18.05.2018 6:25

V obvodu Zlín, který kromě Zlínska zahrnuje i jižní část okresu Vsetín, začne dnes ve 14:00 první kolo doplňovacích senátních voleb. Kandiduje v nich devět lidí, osm mužů a jedna žena, z nichž vzejde nástupce Františka Čuby (SPO). Někdejší předseda slušovického družstva na konci února odstoupil z funkce. Svůj krok zdůvodnil tlakem, kterému čelil kvůli půldruhého roku trvající absenci v Senátu, uvedla ČTK.

V obvodu Zlín začnou dnes odpoledne doplňovací senátní volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Čuba

Za STAN kandiduje zlínský primátor Miroslav Adámek. Hnutí ANO nominovalo neurochirurga a krajského zastupitele Michala Filipa. Za ČSSD se o místo v Senátu uchází chirurg Radim Jünger. Lidovci vsadili na krajskou radní Michaelu Blahovou, komunisté na zlínského zastupitele Radomíra Rafaju. Piráti nominovali novináře Aleše Fuksu, kandidátem SPOZ je její předseda, lékař a bývalý hejtmanův náměstek Lubomír Nečas. Za Českou suverenitu kandiduje právní a ekonomický poradce a pedagog Karel Nedbálek a za hnutí SENÁTOR 21 daňový poradce Tomáš Goláň.

Při posledních senátních volbách v obvodu Zlín porazil Čuba na podzim 2014 ve druhém kole současnou poslankyni a tehdejší končící senátorku Alenu Gajdůškovou z ČSSD. Nový senátor bude zvolen jen do konce Čubova šestiletého mandátu, tedy do podzimu 2020. Případné druhé kolo senátních voleb je na programu 25. a 26. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…