V pátek v Česku přibylo 232 případů covidu-19

01.08.2020 7:49

V Česku v pátek přibylo 232 potvrzených případů nemoci covid-19. To je o něco méně než v předchozích třech dnech, kdy denní nárůsty překračovaly 250. Od začátku epidemie se tak v zemi nakazilo koronavirem 16.574 lidí, aktuálně nemocných je 4624. Počet zemřelých s koronavirem se zvýšil o jednoho na 382. Vyplývá to z údajů na webu Ministerstva zdravotnictví.

V pátek v Česku přibylo 232 případů covidu-19
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Nejvíce nakaženým okresem v republice v relativních číslech zůstává Prachaticko. Podle údajů ministerstva tam bylo za posledních sedm dní potvrzeno zhruba 78 případů nákazy v přepočtu na 100.000 obyvatel. Nákaza se tam objevila mimo jiné u zaměstnanců firmy Intica Systems, kde testy prokázaly 38 případů nemoci. Vedle toho jsou v regionu podle hygieniků i další případy u lidí, kteří se například vrátili z dovolené.

Aktuálně nemocných v ČR v posledních zhruba dvou týdnech přibývá. Nyní je jich o devět méně, než byl dosud nejvyšší počet nemocných, který byl zaznamenán 11. dubna.

V českých nemocnicích je podle posledních údajů ministerstva 124 lidí s koronavirem. Stav 22 z nich hodnotí lékaři jako těžký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…