V plné rychlosti naskočí na kamion a vykradou ho. Toto jsou skutečně schopni napáchat občané členského státu EU

29.06.2015 21:35

Šokovaní britští policisté čelí pro ně zcela nepochopitelnému druhu kriminality. Jejími pachateli jsou přitom obyvatelé členské země EU – Rumunska. Ti se tak mohou do Velké Británie dostat zcela volně a tam páchat hospodářskou kriminalitu se šokující rafinovaností a v neuvěřitelných objemech.

V plné rychlosti naskočí na kamion a vykradou ho. Toto jsou skutečně schopni napáchat občané členského státu EU
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ilustrační foto

Nic netušící řidič kamionu jede po britské dálnici, když se na něj „zavěsí“ dodávka. Jede za ním tak, aby řidič neměl šanci ji vidět ve zpětném zrcátku. V tu chvíli střechou z dodávky vyleze člen gangu, který páčidlem otevře kamion, přeskočí do něj a s kolegy v plné rychlosti lidským řetězem přesunou náklad kamionu do dodávky. Řidič kamionu se pak v cílové zastávce nestačí divit.

Upřímně – nestačí se divit ani britští policisté. Už proto, že objem škod napáchaných rumunskými gangy je odhadován na třicet tisíc liber denně. „Jejich náchylnost k páchání trestné činnosti i za cenu neuvěřitelného rizika mě překvapila nejvíc. Byli byste ochotni lézt v plné rychlosti po střeše dodávky kvůli sto padesáti librám?“ ptá se na webu Express Paul Keasey z policie ve West Midlands. Podle něj se zde Britové střetávají se zcela jinou kulturou, kterou často nelze označit jinak než jako „feudální“.

Celý text v angličtině ZDE

Rumuni jsou rekordmany mezi všemi národnostmi na britských ostrovech v procentu uvěznění – ze 128 tisíc jich aktuálně dlí ve vazbě či ve výkonu trestu 674.

Problém krádeží nákladu rumunskými gangy v plné rychlosti neřeší jen v Británii. Již v roce 2013 bylo několik takových případů hlášeno v Německu. V Irsku pak těmto skupinám přičítají doposud neobjasněnou krádež cigaret z kamionu v celkové hodnotě 71 tisíc liber letos na jaře.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…