V politice to ještě risknu, prohlásil Heger

02.10.2013 18:10

Hradecký lídr TOP 09 a bývalý ministr zdravotnictví Leoš Heger v rámci předvolební kampaně promlouvá k voličům od bazénku s Ferdou mravencem a paroduje tak senátora ČSSD Zdeňka Škromacha a jeho Hovory od bazénku. V rozhovoru pro server iDnes.cz Heger připustil, že by se nemusel dostat do Poslanecké sněmovny. Odmítá ale házet ručník do ringu.

V politice to ještě risknu, prohlásil Heger
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zákaz kouření je běh na dlouhou trať, zdůraznil Heger

Heger připouští, že by ho voliči mohli ve volbách vykroužkovat. Přesto má jako lídr kandidátky na Královéhradecku velké šance dostat se do Poslanecké sněmovny.

Nálady voličů jsou vrtkavé. V mém případě je to poslední risk

„Rádi bychom, aby se vrátilo nadšení pro pravicovost, kterou reprezentoval Karel Schwarzenberg, evropanství, moudrost a spolehlivost. Ale nálady voličů jsou vrtkavé,“ prohlásil Heger v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Heger ale rozhodně neuvažuje o „hození ručníku do ringu“. "Rozhodnou voliči a v mém případě je to vzhledem k věku risk asi poslední," tvrdí Heger.

Ve zdravotnictví nikdy klid nebude. Důvod pro kritiku se vždycky najde

Levice Hegera v mnohém kritizuje a viní ho z „masakru“ českého zdravotnictví. „Samozřejmě nejsem rád, když jsem takhle kritizován, ale je to do značné míry politicky účelová kritika. Ve zdravotnictví klid nikdy nebude a když budete chtít, vždycky si najdete důvod, proč kritizovat,“ míní Heger.

Heger je nespokojen s prací, kterou nestihl dokončit. Připouští také, že jeho úhradová vyhláška byla velmi kritizovaná. Na jedné straně za to, že je asociální, na druhé straně za to, že měla být mnohem tvrdší.

Rozpoutali jsme diskuzi o zákazu kouření. Kuřácká kultura se dál vyvíjí

Heger na druhé straně pomohl rozpoutat diskusi o zákazu kouření v restauracích. „Když jsem nastupoval na ministerstvo, vešel v platnost současný protikuřácký zákon, který zpřísňuje některé poměry v restauracích,“ připomněl. Poukázal také na vývoj kuřácké kultury. V 70. letech se například kouřilo i v ordinacích a dnes je to nemyslitelné.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…