V pražském kostele bude zřejmě nevěstinec i nadále

07.07.2013 17:25

Nový primátor Tomáš Hudeček nejspíše rozpustí skupinu památkářů a historiků, kteří otevřeným dopisem upozornili na nový vývoj kauzy kostela Sv. Archanděla Michaela na Starém Městě pražském. Informuje o tom server Prvnízprávy.cz.

V pražském kostele bude zřejmě nevěstinec i nadále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Na úterním hlasování rady totiž údajně hrozí schválení bodu, kterým se ruší pracovní skupina primátora pro revitalizaci Staroměstského náměstí. Právě její členové ve zmíněném otevřeném dopise protestovali proti tomu, aby se „nemravné služby, znesvěcující významnou křesťanskou památku, legalizovaly skrze vydání stavebního povolení, o které majitel kostela usiluje.“

Členové primátorovy skupiny odhalili, že majitel kostela Jerri Nowikovski usiluje o přestavbu kostela na obchodní tržnici s několika místnostmi v podkroví, které by sloužily prostituci. Ta se neoficiálně v těchto prostorách již provozuje.

Na dopis odpověděl jen Duka a Zeman

Zároveň se připravuje legalizace prostituce, což Nowikovskému a jeho "nevěstinci" nahrává do karet. Pokud nyní Praha rázně nezakročí, nebude zřejmě moci později proti prostitutkám nabízejícím se v kostele nad hroby významných historických postav nijak zasáhnout.

Podle informací redakce Prvnízprávy.cz navíc na daný dopis zareagoval jen pražský arcibiskup Dominik Duka a také prezident Miloš Zeman. "Druhý dopis z Kanceláře prezidenta republiky, podepsaný ředitelkou odboru památkové péče Ivanou Kyzourovou, konstatuje, že tato byla pověřena odpovědí na dopis v rámci Kanceláře prezidenta republiky. Připomíná v něm akt prodeje kostela soukromé firmě, ke kterému došlo v roce 2004 v  době, kdy ředitelem Národní knihovny byl pan Vlastimil Ježek. Vyjadřuje skepsi ve věci oslovování nejvyšších politiků země v obdobných kauzách, protože tito nemají žádné pravomoci. Za účelnější považuje vyvíjet systematický nátlak na příslušnou státní správu a samosprávu," sdělil historik architektury a předseda pracovní skupiny primátora Jiří T. Kotalík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…