V protikorupční policii prý vládne strach. U toho nebudu, říkají detektivové kvůli změnám

09.09.2013 6:58

Nový ředitel protikorupčního útvaru policie Martin Komárek má problém. Podle informací deníku Právo opouští řady útvaru zkušení důstojníci. Nelíbí se jim především reorganizace, která se na policii odehrává. Má vzniknout obří oddělení pro boj s korupcí a hospodářskou kriminalitou. Po změnách volala např. pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Policisté se bojí personálních čistek.

V protikorupční policii prý vládne strach. U toho nebudu, říkají detektivové kvůli změnám
Foto: Pavel Kozdera
Popisek: Znak ÚOKFK

Pod podmínkou anonymity prozrazují detektivové protikorupčního útvaru, že rozhodně nepanuje dobrá nálada. Chystá se sloučení odboru pro boj s korupcí na jedné straně a útvaru pro boj s hospodářskou kriminalitou na straně druhé. Vznikne tak nové oddělení obřích rozměrů s více než stovkou detektivů. A to má být právě jeden z problémů.

Efektivně pracující policisté pod větší kontrolou

„V praxi si to nedokážu představit, už jen společné porady budou tím pádem úplně neefektivní,“ poznamenal k tomu pro Právo pod podmínkou anonymity jeden z detektivů útvaru s tím, že podle mnohých názorů jsou změny účelové a souvisejí s personálními čistkami. Někteří velící důstojníci protikorupční policie odcházejí sami, se změnami nechtějí mít nic společného.

Komárek zdůrazňuje, že mu jde především o zvýšení efektivity v boji s korupcí. Připouští zároveň, že se navýší počet vedoucích pracovníků, aby se zlepšil kontrolní systém práce policistů. Chystanou reformu tak shrnuje sousloví: efektivně pracující policisté pod větší kontrolou. Deník Právo spekuluje také o tom, jaký vliv na reorganizaci útvarů může mít pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Je totiž dobře známo, že si příliš nerozuměla s Komárkovým předchůdcem Tomášem Martincem, zatímco Komárek je prý vstřícnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…