V půl sedmé večer představí ČSSD výsledky vnitrostranického referenda

06.08.2014 6:23

Sociální demokraté dnes večer představí výsledky vnitrostranického referenda, které může výrazně ovlivnit budoucnost strany. Hlasování, které bude při vyšší než čtvrtinové účasti závazné, rozhodne například o způsobu výběru kandidátů do voleb, zastoupení žen na kandidátkách nebo kumulaci funkcí.

V půl sedmé večer představí ČSSD výsledky vnitrostranického referenda
Foto: Hans Štembera
Popisek: V hotelu Olšanka se koná 7. zasedání ÚVV ČSSD

"Nastává důležitý okamžik v novodobé historii naší strany. Jsem velmi rád, že sociální demokraté vyhlášení vnitrostranického referenda podpořili, protože tím projevili zájem prohloubit proces demokratizace a modernizace, který jsme úspěšně nastartovali. S napětím očekávám konečné výsledky referenda," uvedl v úterý předseda strany a premiér Bohuslav Sobotka.

Sčítání hlasů, které má na starosti 31 straníků, začne dnes brzy ráno, výsledky by měly být známy večer. Vedení strany je chce představit na tiskové konferenci v 18:30 v Lidovém domě v Praze.

Z trojice otázek v referendu, jehož se mohlo účastnit přes 22.500 straníků, většina čelných představitelů ČSSD považuje za nejdůležitější tu, zda se mají na výběru kandidátů do voleb podílet všichni straníci, nebo jen část stranických elit jako dosud. Další otázky se týkají většího zastoupení žen na sněmovních a krajských kandidátkách (alespoň 40 procent) a omezení kumulace funkcí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…