V roztříštěné sněmovně s námi budou muset mluvit, věří Filip

26.10.2013 16:27

první povolební dojmy sdělil divákům České televize i Vojtěch Filip, předseda KSĆM. Podle ně v nové roztříštěné sněmovně bude nezbytné, aby každý jednal s každým, a proto prý skončí izolace KSČM.

V roztříštěné sněmovně s námi budou muset mluvit, věří Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

„Vyvodím důsledky vůči všem kandidátům, zda nemohli dosáhnout více,“ zavtipkoval na začátku televizního rozhovoru. Vážněji už jako hlavní výsledek těchto voleb označil, že stoupla autorita KSČM

Špatnou zprávou je však prý úspěch některých hnutí. „Velké peníze, vložné do kampaně, asi ještě pořád dokáží ovlivnit hodně lidí,“ poznamenal. Lidé se nechávají ovlivnit spíše reklamou, než průzkumy.   

Pak ještě okomentoval pozornost strany vůči všem příchozím do volebního štábu, kterým komunisté rozdávali čerty. „Chceme tím ukázat, že nejsme čerti, kterých se musí bát, i když se nás tak snaží vykreslovat,“ vysvětlil.

Na dotaz, zda se komunisté chtějí dohodnout na nějaké spolupráci s ČSSD, odpověděl, že taková jednání neprobíhají, a neprobíhala prý ani na schůzce vedení obou stran v úterý. „Ta schůzka byla skutečně jenom o církevních restitucích. Líbil se nám nápad ČSSD, že by na ten zákon bylo vysloveno roční moratorium,“ vysvětlil.

Ohledně pozice KSČM v příští sněmovně věří především v prolomení izolace komunistů. „V takto rozdělené sněmovně snad skončí zásada, že se s někým nemluví,“ myslí si. KSČM je prý v příští sněmovna připravena na všechny role.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…