V ruských médiích se prý vážně debatuje o tom, že Kreml by měl Západu hrozit jaderným útokem

24.11.2014 13:30

Německý vojenský publicista Sven Ortmann často kritizuje americké jestřáby a také vojenskou byrokracii vlastní země. Nicméně poukazuje na podobnosti mezi Německem roku 1933 a dnešním Ruskem, před kterým varuje. O názorech Ortmanna informuje na serveru Britské listy jejich redaktor Karel Dolejší.

V ruských médiích se prý vážně debatuje o tom, že Kreml by měl Západu hrozit jaderným útokem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jedna z věží moskevského kremlu

Server varuje, že když necháme Rusko uzavřít spojenectví s ČLR, pak by mohlo „shrábnout východoevropské země stejně jako Německo dokázalo shrábnout Sársko, Rakousko nebo Československo“.

„Představte si znovusjednocení Ruska, Běloruska a Ukrajiny. Rychle bychom čelili státu v lidnatosti, geostrategických prostředcích, ekonomice, zbrojařském průmyslu a vojenství mnohem silnějšímu - a patrně podporovanému spojeneckou Čínou,“ upozorňuje server.

Poukazuje i na to, že Rusko právě definitivně odstoupilo od smlouvy o konvenčních ozbrojených silách v Evropě, kterou již delší dobu údajně nedodržuje. Například některé tanky dodávané separatistům v Donbasu patří prý k výzbroji, která měla být podle smlouvy dávno zničena, ale nikdy k tomu nedošlo.

Na spadnutí je údajně také vypovězení smlouvy o raketách středního a kratšího doletu. „Na její porušování Ruskem si nedávno USA poprvé oficiálně stěžovaly,“ uvedl server.

Upozornil i na to, že ruská Státní duma letos zablokovala ratifikaci smlouvy s Estonskem, která měla vyřešit otázku společné hranice. Když se teď Estonci pustili do demarkace hranice sami, Moskva vydala prohlášení, podle nějž takto stanovenou hranici s členským státem NATO neuzná.

A v ruských médiích se prý zcela vážně diskutuje o tom, že by Kreml měl Západu vyhrožovat jaderným útokem.

Celý text najdete zde.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…