V šesti obcích budou komunální volby, v obci Kly letos podruhé

04.11.2017 6:01

Obyvatelé šesti českých obcí si dnes vyberou budoucí zastupitele. Dílčí komunální volby se konají tam, kde se původní zastupitelstva rozpadla zejména kvůli rozepřím svých členů. Platí to pro Kly na Mělnicku, kde se voliči o stabilnější zastupitelstvo pokusí letos už podruhé. Zprávu přinesla ČTK.

V šesti obcích budou komunální volby, v obci Kly letos podruhé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

V obci Kly soupeří o sedm míst v zastupitelstvu pět uskupení včetně představitelů hnutí Nezávislí, v jejichž čele stojí dosavadní starostka Iveta Fišerová. Se svými dvěma kolegy Fišerová nynější volby vyvolala, když rezignovali na funkce zastupitelů. Počet členů zastupitelstva se tak snížil pod zákonem stanovenou hranici.

Ze dvou konkurenčních sdružení si budou vybírat obyvatelé obce Hradce na Českobudějovicku. Ve zbývajících čtyřech obcích – Vrbové Lhotě na Nymbursku, Dolním Hradišti na Plzeňsku, Dvakačovicích na Chrudimsku a v Tuřanech na Kladensku – je o výsledku voleb takřka předem rozhodnuto. Podařilo se tam sestavit jen jednu kandidátní listinu.

Volit se bude od sobotních 07:00 do 22:00. Po sečtení budou výsledky zveřejněny na volebním webu, a to nejpozději v neděli v brzkých ranních hodinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…