V táboře ve Vyšních Lhotách už je 52 uprchlíků

08.08.2015 18:23

Do detenčního zařízení ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku, které začalo fungovat v pátek, dorazilo zatím 52 migrantů. Jde výhradně o muže. Od jejich příjezdů nenastaly žádné problémy, všechno funguje tak, jak má, řekl dnes ČTK vedoucí zařízení Emil Pochylý. Uprchlíci jsou do Vyšních Lhot převáženi ze zařízení v Zastávce a Bělé pod Bezdězem.

V táboře ve Vyšních Lhotách už je 52 uprchlíků
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pohled skrze plot na jednu z budov areálu ve Vyšních Lhotách, kde má být obnoven uprchlický tábor

Ředitel Správy uprchlických zařízení Miroslav Koudelný už ve čtvrtek řekl, že do konce týdne by mělo být ve Vyšních Lhotách umístěno až 70 migrantů. Zařízení má kapacitu 220 lůžek, kdy bude kapacita naplněna se ještě neví, může to být za dva týdny. Do tábora by měli být umístěni muži především ze Sýrie, Afghánistánu, Iráku či Pákistánu. Cizinci tam podle Koudelného budou čekat buď na správní vyhoštění, předání v rámci dublinského nařízení, nebo předání do jiné země v rámci readmise.

Zařízení už sice funguje, ale v plném provozu bude až od 1. září. Do té doby je ještě potřeba některé věci dodělat, například čtyřmetrový plot kolem vycházkového prostoru zakončený žiletkovým drátem. Také kuchyně zatím nefunguje a jídlo se do tábora dováží.

Řada místních obyvatel vyjadřovala obavy o svou bezpečnost. Koudelný řekl, že zařízení bude dostatečně zabezpečené, tak aby z něj migranti nemohli utéci. Služby v okolí tábora posílila Police ČR, policisté tam hlídkují ve dne i v noci.

Areál ve Vyšních Lhotách má rozlohu 75.000 metrů čtverečních a jako zařízení pro uprchlíky už fungoval. Pro ubytování migrantů se přestal využívat v prosinci 2009. Kapacitu měl 580 lůžek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…