V ulicích centra Prahy se zvýší počet strážníků

12.03.2014 16:12

Městská policie zvýší počet strážníků v centru Prahy. Jejich úkolem bude dohlédnout na noční hluk v ulicích, na který si stěžují někteří z obyvatel. Zvýšení počtu městských policistů již první městské části přislíbil primátor Tomáš Hudeček (TOP 09).

V ulicích centra Prahy se zvýší počet strážníků
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Praha 1 chce také omezit vjezd taxikářů do některých ulic. Novinářům to dnes řekli místostarosta Prahy 1 Ivan Solil (ČSSD) a starosta Oldřich Lomecký (TOP 09).

Ředitel městské policie Prahy 1 Miroslav Stejskal podle Lomeckého požaduje kvůli boji s hlukem zvýšení počtu městských policistů minimálně o 16, což měl primátor starostovi telefonicky přislíbit. K navýšení by mělo dojít „v krátké době".

Praha 1 zároveň připravuje opatření, kterým by se snížil hluk, jenž v centru způsobují řidiči taxíků čekající před bary na zákazníky. Podle kritiků nechávají zapnuté motory a pouštějí hlasitě autorádia. Podle Solila by v nočních hodinách měl být do určitých ulic zakázán taxikářům vjezd. Pro klienty by tak museli dojíždět po stanovených objízdných trasách.

Majitelé barů zajistí ochranku, hlídající pořádek na ulici

Hluk v historickém centru metropole se stal v Praze 1 hojně diskutovaným tématem. Obyvatelé některých ulic, na kterých jsou desítky barů a nočních podniků, si stěžují na neustálé rušení nočního klidu. Radnice poté oznámila, že se pokusí prosadit vyhlášku, která by umožnila stanovit zavírací hodinu v rezidenčních zónách na 22:00. Záměr vyvolal kritiku, městská část poté své prohlášení zmírnila. Omezení otevírací doby by podle ní bylo pouze krajním řešením v případě, že by nepomohla další opatření.

Radnice se již například s některými zástupci podniků dohodla, že jejich majitelé zaplatí ochranku, která bude dohlížet na klid před provozovnami. Plánuje také reklamy, které turisty upozorní, že se nacházejí v oblasti, kde není povoleno na ulicích popíjení alkoholu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…