VIDEO A proč to Zeman dělá? Redaktor tlačil ze známého publicisty moudra o prezidentovi. Magoři, komunisté, Pelikán...

02.05.2016 16:32

Redaktor serveru Roklen24.cz Adam Páleníček vyzpovídal ředitele Občanského institutu Romana Jocha. Tématem byla současná politická situace.

VIDEO A proč to Zeman dělá? Redaktor tlačil ze známého publicisty moudra o prezidentovi. Magoři, komunisté, Pelikán...
Foto: Petr Kupka
Popisek: Roman Joch na besedě v Olomouci

„Myslím si, že Miloš Zeman je velice špatný prezident. Nebudu hodnotit jeho názory, ale jeho vystupování, co se týká důstojnosti, zostuzuje prezidentský úřad České republiky. Je špatným vzorem pro děti,“ uvedl Joch.

  • Celé video ZDE

Václav Klaus byl podle něj důstojný, alespoň tak většinou působil. „Miloš Zeman vedle něj vypadá jako puberťák,“ řekl. Podle jeho názoru je Zeman velkým favoritem příští prezidentské volby. „Objíždí všechny kraje, setkává se s občany. Cílevědomě buduje své znovuzvolení,“ dodal Joch.

Joch následně uvedl, že popularita Zemana je stavěna především na jeho názoru na migraci. Co se týče zahraničních spojenců, Zeman je podle něj ostudnou legrační postavou. „Nevím, proč to dělá. Těch možností je několik. Snaha být originální za každou cenu, snaha o získání sponzoringu. Subjektivní pohnutky nejsou důležité, důležité je to, že dělá ostudu této zemi,“ řekl.

Řeč přišla i na současnou politiku. „Politickým lídrem je v současné době Milan Chovanec,“ řekl Joch k současné politické situaci. Podle něj bude Chovanec předsedou sociálních demokratů, a to poté, co ČSSD skončí ve volbách druhá a současný lídr Bohuslav Sobotka bude muset odejít. 

Dech prý dochází Miroslavu Kalouskovi (TOP 09), velkou perspektivu má Petr Fiala (ODS). „Odejít by měli Vojtěch Filip (KSČM), Martin Konvička (Blok proti islámu) a všichni trpaslíci, kteří vznikli po rozpadu Úsvitu,“ dodal.

A co zahraniční politika? „Rusko se snaží ovládnout náš veřejný diskurz. My bychom se však měli orientovat na spolupráci se středoevropskými zeměmi, především s Polskem. Amerika se bude o Evropu čím dál více zajímat,“ vnímá zahraniční situaci Joch.

Nejzávažnější kauzou je podle něj v současné době omezení svobody projevu z pera ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO). „Omezení svobody nepřichází od džihádistů, nácků, magorů či komunistů, ale útok proti svobodě přichází z míst nejvyšších, od ministra spravedlnosti,“ poukazuje na návrh Pelikána ohledně zákazu hanobení. „Pod to lze ukrýt téměř cokoliv,“ nechal se slyšet Joch. „Zákaz nenávisti by měl zůstat, ale zákaz hanobení by měl vypadnout. Když řeknu, že Češi jsou líní, hanobím národ, nebo ne?“ ptal se. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…