VIDEO Aktivista v Lidlu kreslil křížky na zboží, s velkým křížem v ruce. Zavolali na něj policii. Víte, kdo to byl? Znáte ho

04.09.2017 12:45

Redakci ParlamentníchListů.cz se podařilo identifikovat muže, jenž v převleku za mnicha v prodejně olomouckého Lidlu dokresloval na zboží v přebalu řeckého týdne křížky. Není jím nikdo jiný než vojenský veterán Martin Zapletal, který proslul tím, že vystrkoval nahý zadek na americký konvoj během jeho průjezdu Českem.

VIDEO Aktivista v Lidlu kreslil křížky na zboží, s velkým křížem v ruce. Zavolali na něj policii. Víte, kdo to byl? Znáte ho
Foto: Reprofoto, Facebook
Popisek: Aktivista Martin Zapletal (vlevo) před olomouckou prodejnou Lidlu s křížem v ruce

S informací o tom, že v prodejně Lidlu v Olomouci prochází muž převlečený za křesťanského mnicha a dokresluje na potraviny z akce řecký týden chybějící křížky, přišel server Olomouckádrbna.cz. Autoři textu však opomněli zmínit, kým převlečený dotyčný je. A to přesto, že video, na kterém je akce zachycena zveřejnil na Facebooku právě Martin Zapletal. Veterána Zapletala se ale podařilo na základě jeho charakteristického plnovousu identifikovat redakci ParlamentníchListů.cz. Před prodejnou se pohyboval s velkým křížem v ruce a v doprovodu ženy v bílém. Zapletal v převleku předváděl rovněž cosi, co mělo připomínat žehnání.

Anketa

Máte rádi seriál ,,30 případů majora Zemana"?

90%
10%
hlasovalo: 12205 lidí

Podle informací, které Zapletal u videa zveřejnil, navštívil prodejnu Lidlu v Olomouci v neděli 3. 9. dvakrát. „Tak jen krátce. Někteří lídé si nás nevšímali. Před některými jsme si připadali úplně průhlední... někteří se usmívali a jiným jsme se nelíbili. Od dvou domů Lidlu se nás snažili vedoucí pracovníci vyhodit. Byli jsme se projít v prodejně a podívali jsme se, copak že tam mají hezkého. Do pojízdného nákupního košíku jsme naskládali až po vrch výrobky z ‚Řeckého týdne‘ a po vyskládání na pojízdný pás u pokladny a zjištění ceny 2081 Kč a že na výrobcích opravdu jsou umazané kříže, tak jsme usoudili, že tolik peněz za toto neutratíme,“ napsal Zapletal u videa na Facebooku.

Vedoucí prodejny následně na Zapletala a jeho družku zavolala městskou policii. Zapletal si následně zavolal „pomoc Policie České republiky“. „Dozvěděli jsme se, že v dnešní napjaté době svým zjevem pohoršujeme a i obtěžujeme lidi a že je to důvod k prokázání totožnosti. Nutno přiznat, že strážníci i policisté byli super... Ale kontrola totožnosti kvůli neurčitému podezření na naše protiprávní jednání na základě neurčitého oznámení? To se mi vážně nezdá košer,“ dodává Zapletal.

MARTIN ZAPLETAL ZVEŘEJNIL VIDEO NA FACEBOOKU:

„Oznamovatelka na místě strážníkům sdělila, že po prodejně chodí muž s talárem a křížem. Svým zevnějškem budí strach, obtěžuje zákazníky oslovováním a křížkuje zboží. Podle vyjádření vedoucí prodejny nedošlo ke škodě na majetku, a tak celý incident skončil odchodem muže z prostoru prodejny,“ cituje Olomouckadrbna.cz tiskového mluvčího městské policie v Olomouci Petra Čunderleho.

Zapletal svou akcí s nejvyšší pravděpodobností reagoval na aféru kolem umazávání křížů na střechách řeckých pravoslavných chrámů, ke kterému přikročil v rámci marketingového pokrytí své tematické akce Řecký týden řetězec supermarketů Lidl. Kříže ze střech chrámů vymazal dle svých slov z důvodu politické a náboženské neutrality. Retušování křížů zvedlo ze židle nejen řadu uživatelů sociálních sítí, kteří se na Facebooku dušovali, že v Lidlu již nenakoupí, ale i pražského kardinála Dominika Duku, který kvůli aféře psal řeckému velvyslanci. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) zase vyzval, aby občané řetězec Lidl bojkotovali. Česká pobočka Lidlu se za vymazání křížů z kostelů v rámci reklamní kampaně omluvila.  

 

reklama

autor: Jonáš Kříž

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…