VIDEO Alláhu Akbar! Konvičkovci vtrhli jako teroristé na Staromák a stříleli. Turisté v panice prchali

21.08.2016 16:25

Policie ukončila akci konvičkovců, která v centru Prahy vystrašila kolemjdoucí. Účastníci manifestace odpůrců islámu kolem Martina Konvičky s použitím replik zbraní totiž sehráli v den výročí okupace vojsky Varšavské smlouvy okupaci Prahy Islámským státem.

VIDEO Alláhu Akbar! Konvičkovci vtrhli jako teroristé na Staromák a stříleli. Turisté v panice prchali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

Mezi lidmi na Staroměstském náměstí se dnes odpoledne objevila asi desítka příznivců Iniciativy Martina Konvičky. Kvůli střelbě i automobilu ve stylu Islámského státu se však mnoho lidí vyděsilo a došlo i k několika zraněním. Podle reportéra ParlamentníchListů.cz, který akci na místě sledoval, prchali především lidé ze vzdálenějších zahrádek, kteří o žádné akci nevěděli a jen je vyděsila střelba.

„Alláhu Akbar,“ křičeli muži převlečení za islamisty. Sám Konvička dorazil do centra Prahy na velbloudu. „Zakazuje se jakékoli zobrazování živých bytostí, kromě hrdinů džihádu, například mě,“ hlásal Konvička a popisoval, jak by vláda pod vedením islamistů vypadala. Hovořil o zavírání vysokých škol, o bičování i kamenování žen či o pálení knih. Sekundovali mu muži v hábitech a s plnovousy. Nechyběla ani koza ozdobená červenou mašlí a nápisem Erotic City. V závěru akce se konvičkovci dostali do sporu i se zahraničními turisty, kteří proti „džihádistům“ zasahovali svým křikem.

Policie nejprve celé akci přihlížela, následně, po zavládnutí paniky, ji ukončila. Stalo se tak krátce před předváděním popravy zajatce. Samotný Konvička byl zadržen policií. Informovala o tom Iniciativa Martina Konvičky na své facebookové stránce. Tam také upřesnila, že po páté hodině byl propuštěn.

Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu povolili prý úředníci hlavního města Prahy. Podle tiskového mluvčího Policie ČR Tomáše Hulana policie před akcí zkontrolovala rekvizity účastníků, mezi nimiž byly i například airsoftové zbraně. Jak však uvedl, policisté nedospěli v té době k názoru, že by jejich držením došlo k jakémukoliv protiprávnímu jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…