VIDEO Andrej Babiš uvolněně promluvil, jak mu „zobák narostl“. A když to viděl doktor Macek...

16.12.2015 10:11

Vstupem do politiky jsem si pohnojil život, řekl ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš svou rodnou slovenštinou slovenskému deníku Hospodárske noviny. Svého kroku lituje.

VIDEO Andrej Babiš uvolněně promluvil, jak mu „zobák narostl“. A když to viděl doktor Macek...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

„Pohnojil jsem si život tím, co jsem udělal,“ řekl Babiš, který si na svůj vstup do politiky nestěžuje poprvé. Na jeho slova zareagoval exposlanec ODS Miroslav Macek. "Kdyby jen sobě, kdyby jen sobě, dodávám," píše Macek k Babišově pohnojení života.

Babišovi především vadí způsob fungování parlamentní demokracie. „Politika je rakovina, mor,“ řekl také Hospodárskym novinám. Vstoupil do ní však proto, že nikoho jiného, kdo by vedl hnutí, nesehnal, a proto jej založil. „Netoužil jsem po tom. Vzniklo to shodou okolností a náhod,“ dodal.

Celý rozhovor ZDE.

Jedním z největších handicapů, které kvůli politice má, je jeho zdravotní stav. „V červenci 2013 jsem měl 77 kilo, 10 procent tuku a 0,55 procenta preferencí. A v lednu 2015 jsem měl 92 kilo a o procentech tuku ani nemluvě. Má to velmi negativní dopad na moje zdraví, ta politika. Teď už jsem přestal i cvičit. Jsem rád, když spím čtyři pět hodin,“ řekl Babiš na otázky čtenářů. Celý rozhovor vedl napůl slovensky, napůl česky. „Fandím Čechům i Slovákům,“ odpověděl na otázku, zda se cítí být víc Čechem, nebo Slovákem. „Jsem zkrátka Čechoslovák,“ zkonstatoval. Sám sebe také rovněž nazval introvertem.

I přestože prý nyní pracuje více než předtím, výsledek je menší než v privátní sféře. „Je to zkrátka jiný svět,“ řekl podnikatel, který založil společnost Agrofert.

„Česko je na tom určitě lépe, co se týče míry nezaměstnanosti, mnoho firem nemůže sehnat zaměstnance. Rozdíl vnímám také v euru. Slovenské i české ekonomice se ale rozhodně daří,“ zhodnotil Babiš rozdíly mezi Českou a Slovenskou republikou.

O tom, co Babiš dělá špatně na Ministerstvu financí, nedokázal hovořit. Vadí mu pouze to, že nemůže svým zaměstnancům poslat SMS zprávu o půl páté ráno. „Úředníci jsou pod zákonem o státní službě. Je to jiný svět, strašná byrokracie,“ chybí mu tah na branku svých lidí. Na sobě však chyby nenalezl. „Celá ta státní sféra je nelogická, někdy až absurdní. Není tak dynamická jako privátní sféra,“ řekl. 

Ke slovenským volbám se nechtěl Babiš vyjadřovat. „Levice, pravice, nevím. Moje hnutí v Čechách demonstrovalo to, že levice i pravice, vše je relativní,“ uvedl s tím, že politici něco deklarují, a činy se pak liší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…