VIDEO Ať táhnou do prdele. Studenti se převlékli za muslimy a chodili po Praze. Děly se věci, byli i u Zemana

09.11.2015 10:03

Tým absolventů a studentů filmových a marketingových oborů, kteří se pod názvem FORLEAF věnují natáčení reklamních spotů, se vydali do pražských ulic zkoumat, jak Češi vnímají islám. Natáčeli v hospodách, na turisticky exponovaných destinacích, jako je Pražský hrad či Karlův most, ale i na místech, která turisti běžně nenavštěvují. Setkali se s veskrze negativními reakcemi. „Prostě ať táhnou do prdele,“ nechal se slyšet jeden z oslovených Čechů.

VIDEO Ať táhnou do prdele. Studenti se převlékli za muslimy a chodili po Praze. Děly se věci, byli i u Zemana
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Teplický park je i v podvečer plný arabských hostů.

Anketa

Jste pro obnovení povinné prezenční vojenské služby?

87%
13%
hlasovalo: 12878 lidí

„Pro naši kulturu je to zlo, jsou vole zaseklý ve středověku,“ prohlásil mladý muž na kameru. Servítky si nebral ani další z oslovených. „Všichni Arabáči jsou strašný, zkurvený svině, ale je s nima neuvěřitelná prdel.  Oni navíc švindlujou, protože si nemají holit chachrně, ale oni si je holej. Co je to chachrně? To je kunda,“ vysvětloval autorům projektu.

S pokračující dobou a množstvím vypitého alkoholu se názory Čechů ještě více radikalizovaly. „Islám jako takovej představuje hrozbu. Tak ať respektujou kurva, že tady žerem tlačenku, píčo. Pak tady vole žerem, jak se to jmenuje, jitrnice, chodíme s prasatama na volby Úsvitu přímé demokracie, nebo kdo to řekl, že jo, nebo co tam bylo. Prostě ať táhnou do prdele. Jestli tady chcou být, vole, tak ať sundají ty svoje zkurvený černý hábity a prostě jdou do KFCéčka a tam si nacpou tlamy prostě,“ rozohnil se jeden z návštěvníků hospody.

Pražský hrad muslimům uzavřen

Hospodami studenti a absolventi sdružení ve FORLEAF neskončili. Jeden z nich si na sebe oblékl hidžáb a šel se projít po turisticky atraktivních místech Prahy, vydávaje se za turistku ze Saúdské Arábie. První zádrhel se objevil hned u Pražského hradu, kde figuranta zastavila Policie ČR, která neměla příliš pochopení pro člověka oblečeného do hidžábu. Její příslušníci argumentovali tím, že v dnešní době je špatné se procházet u sídla prezidenta oblečený tímto způsobem.

S negativními reakcemi se figurant setkal i na Karlově mostě, kde tamní prodejci obrazů hleděli na člověka oblečeného do hidžábu s nedůvěrou. Zájem však poutal figurant oblečený po „muslimsku“ i mimo turisticky frekventovaná místa Prahy. „Nemáš samopal na půjčení?“ otázal se ho kupříkladu jeden z kolemjdoucích, který svoji žádost odůvodnil tím, že patrně oslovený patří k teroristické skupině Al-Káida.

Muslimové jsou přátelští a umírnění

Kapitán David Schön, tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR, studentovi vysvětlil, že policie nevnímá muslimskou komunitu jako problém. Muslimové jsou prý v České republice velmi přátelští a umírnění. Nicméně na některých místech České republiky, dochází ke třenicím, které prý ale vznikají spíše z kulturních rozdílů než náboženství. Schön zdůraznil, že pokud neporušuje náš trestní řád, může na sobě kdokoliv nosit cokoliv – i na Pražském hradě.

Kolik muslimů u nás žije, však neví ani Český statistický úřad. Jeho zaměstnanec Tomáš Chrámecký vysvětlil, že se náboženská víra zjišťuje při sčítání lidu, nicméně pouze na základě dobrovolnosti. Při posledním sčítání v roce 2011 na tuto otázku neodpovědělo 45 % lidí, takže Český statistický úřad neví, jak to s nimi ve skutečnosti je.

VIDEO k přehrání ZDE

reklama

autor: luš

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…