VIDEO Binec v Bruselu: Zákaz vycházení skončil házením kamení

13.04.2020 8:02

Ačkoliv skoro po celé Evropě platí zákazy vycházení kromě nutných případů, belgické hlavní město Brusel si zažilo pouliční nepokoje ve čtvrti, kterou zčásti obývají muslimové. Po smrti mladíka, který na skútru naboural do policejního auta, tam místní mladíci házeli po policii kamení, láhve a jeden z nich odcizil z policejní dodávky zbraň. A policie se bránila a zatýkala.

VIDEO Binec v Bruselu: Zákaz vycházení skončil házením kamení
Foto: Repro Youtube
Popisek: Výtržníci v Bruselu

Vše začalo v pátek večer, kdy, jak informuje deník Brussels Times, došlo k úmrtí devatenáctiletého mladíka. I Belgie zavedla zákaz vycházení kromě nutných případů. Okolo deváté hodiny si bruselská policie všimla dvou mladíků na skútrech a chtěla prošetřit, zda mají důvod být venku. Ale když se k nim přiblížili, jeden z nich se rozhodl, že policii ujede, a ta ho začala stíhat. Za chvíli policejní hlídce zmizel z očí, ale pak se objevil v protisměru, když se snažil předjet dodávku a v tu chvíli naboural do druhého policejního vozu. Mladík, jehož jméno bylo údajně Adil, při srážce zemřel.

Anketa

Zeman by si přál, aby vládní koalice ANO a ČSSD pokračovala i po volbách. Souhlasíte?

hlasovalo: 16307 lidí

Okolnosti, za jakých ke krátké honičce a k smrti řidiče skútru došlo, bude prý vyšetřovat státní zastupitelství, ale někteří měli o vině v tomto případě jasno.

V sobotu kvůli smrti mladíka došlo k nepokojům okolo radnice ve čtvrti Anderlecht, když se další mladíci střetli na ulicích s policií. „Došlo k poziční bitce, kdy mladíci házeli kamení a policie proti nim vystartovala s obušky. Hned několik vozidel bylo zapáleno a na jednom z videí je možné vidět, jak mladík se zahaleným obličejem utíká se zřejmě policejní zbraní a střílí do vzduchu,“ píše Brussels Times. Do sobotního večera se policii podařilo zadržet 45 výtržníků. Jak pouliční boj vypadal, je možné vidět z tohoto videa.

Rodina zemřelého se od násilí distancuje. Starosta Andrelechtu prohlásil, že mladíci rozhodně neměli v úmyslu vzpomínat na zesnulého, ale chtěli vyvolat potyčku. Okolo osmé byla podle policie situace pod kontrolou, ale pak došlo k útokům na policejní stanici kamením, takže policisté opět zasahovali. Situace se definitivně uklidnila, když dorazily posily z další čtvrti, i s vodním dělem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …