VIDEO Bráníme Evropu, už 500 let. A vytrváme. Koluje projev Viktora Orbána k pohraničníkům

16.01.2017 6:41

„Jsem šťastný, že tu dnes mohu být s vámi všemi. Chmurné časy vyžadují odvážné lidi,“ promluvil maďarský premiér Viktor Orbán k pohraničníkům, kteří právě složili přísahu bránit hranice Maďarska a jejich domovů.

VIDEO Bráníme Evropu, už 500 let. A vytrváme. Koluje projev Viktora Orbána k pohraničníkům
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

„Spolu s tím bráníte také Evropu, jako tomu již bylo mnohokrát v této oblasti během posledních 500 let. Bráníme sebe a bráníme Evropu. Během staletí vývoje se toto stalo údělem maďarského národa,“ uvedl.

„Naivita, iluze a období laxnosti v Evropě končí. Musíme stát nohama pevně na zemi a musíme dávat přednost tomu, co vidíme, místo toho, co bychom si vidět přáli. Jsou tací, kteří si myslí, že každá osoba, která přijde do Evropy, hodlá žít podle našich zákonů a zvyklostí. Realita dokazuje opak,“ poukázal Orbán na teroristické útoky, nepokoje, násilí, kriminalitu či etnické a kulturní spory. „Ti, kdo k nám přicházejí, nechtějí žít tak jako my. Chtějí nadále žít podle sebe, ovšem na evropské životní úrovni a bruselští byrokraté je hodlají přerozdělovat do různých zemí,“ podotkl.

„Uvědomujeme si, že migranti jsou také oběti pašeráků s lidmi a pozvánek a slibů evropských politiků a také oběti vlastní představivosti. Chápeme je, ale nemůžeme vyhovět jejich požadavkům a nemůžeme jim povolit vstup do Evropy. Žádný lidskoprávní princip nepředepisuje sebevraždu národa. Kromě toho s ilegálními migranty přicházejí také teroristé. Důsledkem toho je, že v mnoha zemích přicházejí nevinní lidé o život, a zaplatili tak nejvyšší cenu za slabošství politických představitelů vlastních zemí,“ dodal.

Podle jeho slov je také nutné přijmout pravdu. „Tou pravdou je, že Evropa by na tom byla lépe, kdyby neútočila na maďarská rozhodnutí, která se prokázala jako výhodná, užitečná a která inspirovala i další země. Pravda je, že ilegální imigrace ohrožuje každodenní bezpečnost, ekonomickou výkonnost a naši kulturu. Pravdou je, že jsme udělali a budeme dělat to, co náš smysl pro povinnost a naše svědomí přikazují. Budeme bránit hranice, budeme bránit a chránit naše životy,“ zahřímal.

Činností prý prokázali, že je možné migraci zastavit. „S nebojácností, odvahou a veškerou vyžadovanou vůlí a zejména lidmi, jako jste vy,“ řekl k přítomným a pochválil maďarskou armádu. Díky ní a policii je země jednou z nejbezpečnějších v Evropě. „Nemáme zde terorismus ani hromadná znásilnění. Nikdo nenajíždí kamionem do oslavujících lidí. Ale prosím nezapomínat, neznamená to, že se podobné hrozné věci nikdy nemohou stát nám, Maďarům,“ řekl. 

Evropská migrační krize podle něj zdaleka nekončí. „Brusel chce stále přerozdělit dav dvou milionů ilegálních migrantů, kteří přišli během posledních let. Tlak na naše hranice v příštích letech nepoleví. Stovky milionů lidí čekají s nadějí na lepší život. Svět se neuchyluje k pořádku, ale k rozjitřené nepředvídatelnosti. Z Bruselu nemůžeme očekávat žádná rozhodnutí. Naopak – musíme se bránit sami,“ sdělil. Ostraha hranic tak zůstane, jak potvrdil, prioritou nejvyšší důležitosti v otázkách národní bezpečnosti. 

„Ujišťuji vás, že vláda zajistí materiální, právní a lidské zdroje a vhodné pracovní podmínky pro naši trojitou linii obrany,“ uzavřel a poděkoval všem přísahajícím. Dodal, že důležitá je především jejich odvaha. 

Video najdete ZDE.

Kromě uprchlíků se Orbán nepáře ani s americkým miliardářem maďarského původu Georgem Sorosem. Přední člen vládnoucí maďarské strany Fidesz Viktora Orbána Szilárd Németh totiž navrhl, aby byly zrušeny všechny neziskové organizace, které Soros podporuje. 

Původní text ZDE.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …