VIDEO Česká televize a migrace: Na tapetě je vcelku skandální věc

05.01.2017 9:55

Hned na několik čtenářských dotazů, které se objevily na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz, odpovídal v poslední době poslanec Zdeněk Soukup (ANO).

VIDEO Česká televize a migrace: Na tapetě je vcelku skandální věc
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Jeden ze čtenářů se poslance zeptal, proč podpořil návrh na zřízení nového útvaru, který má dohlížet a posuzovat, co je pravda. „Poslanci o vzniku nového útvaru nerozhodovali. Já osobně ho považuji za nástroj, který omezuje svobodu projevu, tedy jeden ze základních principů demokracie. Na půdě Parlamentu se o tom bude rozhodně vést diskuse,“ odpověděl Soukup.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

Pan Pospíchal chtěl vysvětlit, jak je možné, že v ČR je cca 7 náboženských směrů, a přitom veškerá osvěta, přednášky a propagace se děje pouze u islámu. „Nota bene místo vyučování, když i předmět náboženství musí být mimo tyto hodiny, a to se jedná o naše tradiční vyznání?“ zajímalo Pospíchala.

Anketa

Který ministr vnitra byl nejlepší?

6%
3%
5%
6%
73%
2%
3%
hlasovalo: 6116 lidí

Soukup odpověděl, že něco takového do škol nepatří. „Jako otec máte plné právo (nebo dokonce povinnost) obrátit se na zřizovatele konkrétní školy anebo na školní inspekci se stížností. Já jako poslanec bych přenesl problém na půdu Parlamentu ve chvíli, kdy by existovaly jasné důkazy, že se jedná o systémovou záležitost, kdyby například existoval nějaký metodický pokyn ministerstva k propagaci islámu anebo multikulturalismu,“ uvedl poslanec s tím, že oslovil hodně svých známých ze školství. „Nikdo o ničem takovém nevěděl. Zdá se, že případy, které uvádíte, jsou ojedinělé, může to být osobní iniciativa některých učitelů,“ dodal Soukup.

Dalšího čtenáře zajímalo, kdy by mohlo být schváleno opatření, podle kterého bude možné si vybrat rodičovský příspěvek během půl roku. „Změnu nepodporuji. Pro zdárný psychomotorický vývoj dítěte je důležitý co nejtěsnější kontakt s matkou přinejmenším do dvou let věku. Proto jsem také podal pozměňovací návrh, který změnu eliminuje. Bohužel, podle atmosféry ve Sněmovně to vypadá, že změna projde,“ uvedl Soukup.

Lukáš Konečný chtěl vědět, zda Soukup viděl video Já muslim, natočené Českou televizí v roce 2005. „A co ta vystřižená část, kde podle svědectví infiltrátora muslimové veřejně nabádají k bití žen, hanobí naši kulturu, fanaticky se tam obhajují, že to tady převezmou a pak nás zotročí apod.? Nestálo by za to tu část získat? Třeba ji má ČT uloženou někde v archivu? Pracoval jste v ČT, nelze to získat a aspoň zveřejnit, aby to lidé věděli?“ ptal se Konečný.

„To video jsem, myslím, viděl. Reportáž natočil Jura Ovečka. Video jeden čas kolovalo na internetu. O vystřižené části nic nevím. Mohu se na ni zeptat poslankyně Jany Lorencové, která s Ovečkou spolupracovala. … Ohledně vystřižené části vám musím sdělit, že se současnou ČT nemám natolik dobré kontakty, abych se o její získání mohl pokusit. Do značné míry je to důsledek mé časté kritiky neobjektivnosti zpráv o migraci,“ odpověděl Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …