VIDEO Cibulka křičel v televizi: Volby vyhrál Schwarzenberg. Zemana dosadila KGB

09.03.2013 15:15

O přímé volbě a jejích důsledcích diskutovali v Politickém spektru předseda strany Volte Pravý Blok, www.cibulka.net Petr Cibulka, předseda Suverenity – Strany zdravého rozumu Petr Hannig a Milan Valach z Hnutí za přímou demokracii. Cibulka opět tvrdil, že celou zemi řídí KGB.

VIDEO Cibulka křičel v televizi: Volby vyhrál Schwarzenberg. Zemana dosadila KGB
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Petr Cibulka v pořadu Politické spektrum

„Já jsem především přesvědčen, že přímá volba a přímá odvolatelnost politiků a úředníků je jediný způsob, jakým se zbavit zločinců a agentů KGB,“ prohlásil Cibulka. Podle něj ve skutečnosti zvítězil Karel Schwarzenberg, což se dá zjistit siderickým kyvadlem.

Vládnoucí zločinci přímou demokracii nechtějí

„Schwarzenberg není z KGB, člověk Moskvy. Zeman vyhrál jen proto, že je člověk Moskvy,“ tvrdí Cibulka. „Potvrdilo se, že máme zažité stereotypy z totalitního období,“ doplnil Valach. Lidé si podle něj mysleli, že si volí nějakého mesiáše.

Strana zdravého rozumu, podle Hanniga, příliš neprosazuje odvolatelnost politiků, takový systém podle něj není vymyšlen. „To pouze vládnoucí zločinci tvrdí, že to je problém. Protože to je problém pro ně,“ nesouhlasil Cibulka. „Ono to existuje, problém pouze je, že české sdělovací prostředky ty informace nedávají,“ doplnil Valach.

„My jsme také pro odvolatelnost, ale ne pro nějaké výkřiky,“ prohlásil Hannig. Řeč přišla i na počet podpisů, které byly k přímé volbě nutné. „Já jsem byl spolu se Zemanem jediný, kdo ty podpisy sehnal. Já jsem jich sehnal 253 tisíc, ale protože to tady kontrolují zločinci, moje kandidatura nebyla uznaná,“ tvrdí Cibulka.

Za církevní restituce by lidé vládu odvolali

Hannig je přesvědčen o tom, že se zavedením přímé volby je nutné, aby přímo volený prezident (nebo jakýkoli jiný činitel) měl také více pravomocí a měl by si vybírat radu. „Já mám podezření, že když všichni volají po přímé demokracii, něco je špatně. To je vždycky špatně, když volají všichni,“ uvedl Hannig.

Podle Valacha ukázkou toho, jak by byla přímá demokracie potřeba, jsou například některá rozhodnutí současné vlády. „Církevní restituce jsou pokusem vlády obejít rozhodnutí Ústavního soudu. V přímé demokracii by Nečasovu vládu lidé odvolali,“ myslí si předseda Hnutí za přímou demokracii.

„Problém je zločinecký volební zákon, podle kterého vládnoucí zločinci nemohou prohrát žádné volby,“ vykřikoval Cibulka. Podle něj je v rukou zločinců také justice. „Jeden ruský fízl vedle druhého,“ tvrdí. Stejně tak zákon o referendu je, podle něj, naprosto k ničemu, protože je pro něj potřeba až příliš hlasů.

VIDEO z pořadu Politické spektrum, který byl odvysílán před rokem. Hostem byl rovněž Petr Cibulka

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…